Apple lanserer AirPods Pro

Endelig får de støydemping

... og et design som passer alle.

NY HIT: Apple har gjort stor suksess med sine trådløse AirPods-ørepropper. Nå har de lansert en ny modell med flere etterlengtede nyheter. Foto: Apple
NY HIT: Apple har gjort stor suksess med sine trådløse AirPods-ørepropper. Nå har de lansert en ny modell med flere etterlengtede nyheter. Foto: Apple Vis mer
Publisert

Etter flere måneder med rykter, har Apple lansert en ny versjon av sine umåtelig populære AirPods-ørepropper.

Med en prislapp på 2990 kroner AirPods Pro er 700 kroner dyrere enn AirPods 2 med trådløst ladeetui. Den ekstra kostnaden gir deg riktignok ørepropper med et nytt design og støyreduksjon.

En av ankepunktene mot de to første AirPods-utgavene har vært Apples «one size fits all»-tilnærming. Øreproppene er laget av hard plast, og ikke alle får de til å sitte godt i øret.

Sjekker om pluggen passer

AirPods Pro har imidlertid fått et nytt design av typen «in ear», altså som går inn i øregangen. Det følger med tre sett silikonplugger i esken.

ENDELIG: Apples trådløse ørepropper kommer endelig med utskiftbare silikonplugger. Foto: Apple
ENDELIG: Apples trådløse ørepropper kommer endelig med utskiftbare silikonplugger. Foto: Apple Vis mer

Du får faktisk hjelp fra Apple til å bestemme hvilke som passer deg best med en ny funksjon selskapet kaller «Ear Tip Fit Test».

Apple bruker en algoritme for å sammenligne lyden i øret med lyden som kommer fra øreproppene, og på den måten vil de kunne avgjøre om pluggen er riktig størrelse eller trenger justering.

Dette brukes også til en ny «Adaptiv EQ»-funksjon, som automatisk tilpasser lydbildet basert på formen på øret ditt.

- For enda bedre komfort bruker AirPods Pro et nyskapende ventilasjonssystem for å utligne trykk og minimere ubehaget som man ofte opplever med andre øretelefoner, skriver Apple i en pressemelding.

Ifølge selskapet er de også støv- og vannbestandige.

Steng lyd ute

I tillegg til nytt design byr AirPods Pro også på aktiv støyreduksjon for å fjerne bakgrunnsstøy.

Det sitter to mikrofoner i hver ørepropp som håndterer støyreduksjonen. Den ene registrerer ekstern lyd, mens den andre måler lydnivået i ørekanalen, og sluttresultatet skal da stenge ute lyd fra omgivelsene.

Endelig får de støydemping

Ifølge Apple tilpasses dette lydsignalet «kontinuerlig og 200 ganger i sekundet».

... eller åpne opp

Apple har også laget en funksjon kalt «lydfremheving», som gjør at du kan høre lyden rundt deg når du for eksempel beveger deg i trafikken.

Man skal kunne bytte mellom aktiv støyreduksjon og lydfremheving via en ny trykksensor. Tidligere AirPods-modeller har ikke hatt noen fysiske kontroller. Med den nye trykksensoren skal man også kunne styre musikk og håndtere anrop.

Som med tidligere AirPods-modeller, byr AirPods Pro også på håndfri styring via «Hei Siri»-funksjonen.

LITT LAVERE ETUI: AirPods Pro ser ut til å komme med et bredere, men lavere deksel. Det kan lades opp trådløst. Foto: Apple
LITT LAVERE ETUI: AirPods Pro ser ut til å komme med et bredere, men lavere deksel. Det kan lades opp trådløst. Foto: Apple Vis mer

Fem timer batteri

Når det gjelder batteritid, sier Apple at nye AirPods Pro har samme batteritid som foregående modeller, opptil fem timer ved musikkspilling. Med aktiv støyreduksjon er lyttetiden dog 4,5 time.

Med ladeetuiet skal du få totalt 24 timer.

Om det har skjedd noen forbedringer hva gjelder lydkvaliteten, må vi komme tilbake til når vi får inn AirPods Pro til test.

Snart i salg

AirPods Pro blir tilgjengelige fra 30. oktober. Til noens skuffelse kommer de fremdeles bare i én farge, nemlig hvit.

Den gamle AirPods 2-modellen vil fortsatt være i salg. I tillegg til AirPods med trådløst etui til 2290 kroner, får du også kjøpt AirPods med vanlig etui som lades opp med kabel. Denne koster 1790 kroner.

Memene allerede her

Da Apple lanserte de første AirPods-utgavene høsten 2016, tok det ikke lang tid før internett begynte å harselere med designet. Noen mente øreproppene så ut som tannbørster i øret.

Og siden internett alltid leverer, tok det ikke lang tid før AirPods Pro-memene begynte å dukke opp. Her er noen av våre favoritter:

Lurer du på hvilke trådløse ørepropper som er de beste nå? Les vår samletest her (Dagbladet Pluss; krever innlogging).

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer