Slik er Google Podcasts

Endelig lanserer Google egen podkast-app

Men den er neppe for de mest ihuga podkast-lytterne.

PÅ TIDE: Podkaster har blitt veldig populært de siste årene. Nå kommer Google endelig med en egen podkast-app. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PÅ TIDE: Podkaster har blitt veldig populært de siste årene. Nå kommer Google endelig med en egen podkast-app. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Android-brukere har flere podkast-apper å velge mellom, men har ikke hatt et alternativ fra Google selv på mange år, etter at appen Google Listen ble skrotet i 2012.

Samtidig har Apples podkast-app blitt veldig populær, ikke minst etter at true crime-podkasten Serial førte til en skikkelig oppsving i podkast-sjangeren.

Nå har Google imidlertid endelig lansert en dedikert podkast app, ikke overraskende kalt Google Podcasts.

Den er som seg hør og bør gratis å laste ned, og du betaler naturligvis heller ingenting for å abonnere og høre på podkaster.

Slik funker den

Google Podcasts er av den minimalistiske sorten, med en enkel startside hvor du får listet opp podkastene du selv abonnerer på, med nye episoder, en fane hvor du finner episoder du har begynt å høre på samt nedlastede episoder.

Under der igjen kan du se populære podkaster, podkaster som trender samt podkaster som er populære i ulike sjangre.

Avspillingsmulighetene er relativt simple. Du kan starte, stoppe, spole 30 sekunder fremover eller hoppe ti sekunder bakover. Du kan også justere avspillingshastigheten fra halv hastighet til dobbelt så rask.

IKKE SÅ MANGE INNSTILLINGER: Podcasts-appen er relativt enkel, med få innstillingsmuligheter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IKKE SÅ MANGE INNSTILLINGER: Podcasts-appen er relativt enkel, med få innstillingsmuligheter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Litt mangelfull

Enn så lenge mangler funksjoner som å vurdere både episoder og serier, ifølge Wired. Du har også få innstillingsmuligheter, noe de mest ihuga podkast-lytterne sikkert vil savne.

I Apples Podkaster-app kan du for eksempel velge hvilken rekkefølge episoder skal spilles av i spesifikt for en serie og når de skal slettes, mens du i Googles app bare kan velge når episoder skal slettes.

Vet hva du vil høre på

Google lar deg riktignok legge en podkast til hjemskjermen, for raskere avspilling. Podcasts-appen vil også gi deg anbefalinger basert på både hva du abonnerer på og hva du hører på.

Til slutt støtter den synkronisering på tvers av enheter med Google Assistant (som vi venter på at skal bli lansert i Norge), så man skal kunne begynne å spille av en podkast fra en Google Home-basert høyttaler hjemme, og så fortsette avspillingen på mobilen hvis man tar en tur ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer