IFA 2019

Endelig nye Momentum Wireless fra Sennheiser

Tredje generasjon har USB-C, Bluetooth 5, Google Assistent og Tile-integrasjon - men ingen strømknapp.

MOMENTUM WIRELESS: De nye hodetelefonene til Sennheiser er litt mer moderne uten at de mister retrodesignet helt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MOMENTUM WIRELESS: De nye hodetelefonene til Sennheiser er litt mer moderne uten at de mister retrodesignet helt. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

(Berlin) Siden Sennheiser lanserte sine støykansellerende Momentum 2 Wireless-hodetelefoner i 2015, har Sony rukket å slippe tre modeller av sine beste med støydemping.

Under IFA 2019 er tredje generasjon Momentum-hodetelefoner klar for introduksjon. «Smart Pause», «Transparent Hearing», stemmeassistenter og Tile er noen av stikkordene Sennheiser bruker om de nye hodetelefonene, som blir tilgjengelig i svart i september, mens en sandfarget modell kommer i november.

Prisen? 4199 kroner. Og batteritiden? 17 timer - ikke like imponerende som konkurrentene, men kanskje nok for de fleste allikevel.

Design og elementer

Utseendemessig minner de mye om de foregående modellene i Momentum-serien, med en stålskinne i sølv og med selve klokkene og hodebøylen i svart.

Ellers er det tydelig at Sennheiser beveger seg litt vekk fra retrodesignet, uten at det at det forsvinner helt, og at nyheten har et mer moderne design, samtidig som det skiller seg ut fra modellene til Bose, Sony og Jabra.

Hodebøylen har fått mer polstring og førsteinntrykket er at de er mer komfortable enn generasjon to. Med en som har lang erfaring med Momentum 2 Wireless, er dette gode nyheter, og førsteinntrykket er at den nye bøylen er mye mer komfortabel. Øreputene er for øvrig utformet i saueskinn med myk polstring på innsiden og fremstår minst like komfortable som forgjengeren.

Av knapper har Momentum Wireless en egen for stemmeassistent, tre for å styre avspilling og lyd, samt en for å slå støykansellering av og på. Sennheiser har dermed ikke gått for den berøringsbaserte løsningen som flere av konkurrentene.

Hodetelefonene har for øvrig ikke en dedikert av og på-knapp, og den eneste måten å slå dem av på, er å klappe dem sammen.

Ellers er det kjekt å se at USB-C er på plass - som forventet.

Sennheiser Momentum WIreless blir først tilgjengelig i svart. Den hvite modellen kommer senere i år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Sennheiser Momentum WIreless blir først tilgjengelig i svart. Den hvite modellen kommer senere i år. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Musikken spyttes for øvrig ut av to elementer på 42 millimeter, og har støtte for formater som AptX, AAC, SBC og AptX Low Latency. Og selvsagt Bluetooth 5 og NFC. Lyden er det vanskelig å si noe om med få minutter tilgjengelig lytting på et overfylt messegulv, men førsteinntrykket er faktisk veldig godt. Støydempingen er også solid og klarte å skille ut det meste av den høye musikken som dundret ut av Sennheisers høyttalere og mennesker som pratet.

Igjen, dette er ting vi skal teste ut grundig når vi får hodetelefonene i hus.

Nye funksjoner

Momemtum Wireless har tre modier for aktiv støydemping, deriblant en «Transparent Hearing», som gjør at du kan høre mer av omgivelsene uten at musikken forsvinner helt - ikke ulikt hva Jabra og Sony gjør. Da vi testet Momentum Wireless på messegulvet, fikk vi det ikke helt til å fungere, så dette er noe vi absolutt skal ta nærmere i øyesyn når vi får dem inn til test.

Ellers har hodetelefonene både automatisk av og på-funksjon samt Smart Pause. Sistnevnte betyr at Momemtum Wireless starter automatisk når de tas på, men også stanser når du tar dem av deg - en funksjon du for øvrig kan deaktivere i Sennheiser-appen.

Automatisk av og på er forholdsvis lik, med den forskjellen at hodetelefonene skrus helt av når du tar dem av og bretter dem sammen.

Vi fikk en rask sniktitt på disse funksjonene under Sennheisers lanseringsarrangement i fjor, og begge fungerte som de skulle. Musikken gikk umiddelbart på pause når vi tok av hodetelefonene og på igjen når vi tok dem på, og skrudde seg av når vi klappet dem sammen og vice versa.

Slik er modellen med sandhvit farge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Slik er modellen med sandhvit farge. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Som de andre selskapene, satser også Sennheiser på stemmeassistenter og du kan bruke Siri, Google Assistent og Amazon Alexa, avhengig av hvilken enhet du bruker. Alexa er ikke tilgjengelig umiddelbart, men lanseres gjennom en oppdatering til Sennheiser-appen senere i år.

Dette fungerer som de andre hodetelefonene ved at du kan aktivere stemmeassistentene for å stille spørsmål eller få dem til å bytte sang eller øke eller senke volumet. Ikke akkurat en funksjon vi benytter spesielt mye, men valgmuligheter er vel bra å ha.

Det siste vi kan melde om fra messegulvet, er samarbeidet med Tile. Sporingsselskapet Tile har inngått samarbeid med flere teknologiselskaper for å integrasjon av teknologien, deriblant Sennheiser og Skullcandy. Sennheiser Momentum Wireless har Tile-teknologien innebygd, som betyr at du kan spore opp hodetelefonene dine i Tile-appen hvis de skulle komme på avveie - for eksempel hvis du glemmer hvor du har forlagt dem i leiligheten, eller på et eller annet møterom på jobben.

Kjekt for dem som ikke alltid vet hvor de har lagt fra seg tingene sine.

Hva syns du om Sennheiser Momentum Wireless?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer