Vi har prøvd Sony Xperia XZ2

Endelig nytt design fra Sony

Men den er en skikkelig fingeravtrykk-magnet.

FREM MED PUSSEFILLA: Sony-representanten måtte stadig vekk frem med pussefilla for å fjerne fingermerkene fra selskapets nye toppmodell, Xperia XZ2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FREM MED PUSSEFILLA: Sony-representanten måtte stadig vekk frem med pussefilla for å fjerne fingermerkene fra selskapets nye toppmodell, Xperia XZ2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

BARCELONA: De siste årene har Sony slitt med å fornye seg på mobilfronten, i hvert fall hva gjelder design.

Mens konkurrentene har kommet med lekre nye telefoner med buet skjerm og så godt som ingen skjermkant, har de beholdt sitt firkantede og litt trauste utseende. Vi så imidlertid tegn til endringer på mellom-modellen XA2 som vi testet nylig.

På åpningsdagen på årets store mobilemesse i Barcelona, Mobile World Congress, lanserte Sony nye toppmodeller som skal gi selskapet et comeback. Og endelig skjer det noe med designet.

Her kan du se en kjapp oppsummering av hva som er nytt:

Vi sjekker ut Sony Xperia XZ2. Endelig har det skjedd noe med designet, men vær forberedt på fingeravtrykk-bonanza på baksiden! Vis mer

Rundere i kantene

Sony Xperia XZ2 (ja da, bare prøv å si det kjapt ti ganger) kommer med et flunkende nytt design, og det er riktig så lekkert. Runde kanter, som ligger mye bedre i hånden, og en bakside i glass som virkelig skinner.

Den er til gjengjeld langt større mottakelig for fingeravtrykk enn de gamle modellene i metall. Det er bare å finne frem pussefilla først som sist. Og kanskje litt glatt? Mange bruker vel kanskje et deksel uansett.

Flytter fingeravtrykksleseren

GJØR SOM APPLE: Sony har fjernet hodetelefon-utgangen i nye Xperia XZ2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GJØR SOM APPLE: Sony har fjernet hodetelefon-utgangen i nye Xperia XZ2. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Apropos fingeravtrykk. Sony gjør som de fleste andre Android-produsenter og flytter fingeravtrykksleseren til baksiden av telefon. Tidligere har den vært i en av/på-knapp på siden av telefonen.

Midt på bak under kameraet er en langt bedre plassering, kanskje særlig for oss venstrehendte.

Ingen hodetelefon-utgang

Sony tar for øvrig en Apple og har fjernet hodetelefon-utgangen i de nye Xperia-toppmodellene. Så her er det bare å skaffe seg enten USB-C-hodetelefoner eller gå for noe trådløse.

Sony har trolig noen de mener egner seg til det formålet.

5,7 tommer

MINDRE KANT: Sony har klart å skrelle av litt av skjermkanten på nye Xperia XZ2.
MINDRE KANT: Sony har klart å skrelle av litt av skjermkanten på nye Xperia XZ2. Vis mer

Xperia XZ2 har en 5,7 tommer stor skjerm i det nye populære 18:9-formatet, med såkalt Full HD+-oppløsning, altså 1080x2160 piksler.

Det kanskje litt mindre skjermkant enn på tidligere Sony-telefoner, men er ikke helt Samsung. Uansett en velkommen endring.

4K HDR-video og 3D-selfier

Kameraet er 19 megapiksler, og den store nyheten skal være at det kan ta 4K HDR-video. Det skal gjøre at du kan filme video med enda bedre kontrast og fargegjengivelse, men hvor bra resultatet blir, må vi komme tilbake til i en eventuell test.

3D-skannefunksjonen introdusert med Xperia XZ1 fungerer nå også med frontkameraet, slik at du skal kunne lage en 3D-selfie av deg selv. Vi fikk dog ikke dette til å fungere under de svært krevende forholdende på demostanden til Sony.

BEDRE VIDEO: Sony Xperia XZ2 kan nå filme i både HDR og 4K. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BEDRE VIDEO: Sony Xperia XZ2 kan nå filme i både HDR og 4K. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Heftigere vibrering?

Sony kunne også skryte av et nytt vibreringssystem à la det vi finner i Sonys håndkontrollere til Playstation. Sony kaller det for «Dynamic Vibration System», og det skal visstnok matche lyd med vibrering under filmer og spill.

Trådløs lading

På innsiden av Xperia XZ2 finner vi den råeste Qualcomm Snapdragon 845-brikka, 4GB RAM, 64 GB lagringsplass (og du kan sette i minnekort på opptil 400 GB!) og et batteri på 3.180 mAh.

Telefonen støtter ellers trådløs lading og er vanntett med IP68-sertifisering.

XZ2 Compact

Sammen med XZ2 lanserte Sony også en «mindre» versjon, XZ2 Compact. Denne har «bare» 5 tommer skjerm, har en bakside av plast i stedet for glass, mindre batteri og mangler trådløs lading.

Begge telefonene kommer med nyeste versjon av Android, 8.0 Oreo.

Xperia XZ2 og XZ2 Compact kommer i salg i begynnelsen av april, og har en veiledende utsalgspris på henholdsvis 7.990 kroner og 5.990 kroner.

Flere ferske MWC-saker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer