Slik blir iOS 14

Endelig widgets på iPhone-hjemskjermen

Dette har vi ventet lenge på.

VISTE FREM SISTE NYTT: Apple-sjef Tim Cook presenterte iOS 14 og en rekke andre nyheter i anledning utviklerkonferansen WWDC 2020. Foto: Bernadette Simpao / Apple Inc. / AFP / NTB Scanpix
VISTE FREM SISTE NYTT: Apple-sjef Tim Cook presenterte iOS 14 og en rekke andre nyheter i anledning utviklerkonferansen WWDC 2020. Foto: Bernadette Simpao / Apple Inc. / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld avduket Apple iOS 14 på sin årlige utviklerkonferanse, Worldwide Developers Conference, som i år blir avholdt digitalt på grunn av coronaviruset.

Vi fulgte lanseringen her!

Skikkelige hjemskjerm-widgeter

Den kanskje største nyheten i iOS 14 er ordentlige hjemskjerm-widgeter.

Det har vært mulig for iPhone- og iPad-brukere å ha widgeter på en egen skjerm noen år (til venstre for hjemskjermen).

Fra og med iOS 14 vil det bli mulig å legge dem på selve hjemskjermen, og du vil kunne legge dem der i ulike størrelser. Akkurat slik Android-brukere har kunnet gjøre lenge.

Apple introduserer også noe de kaller for «App Library», appbibliotek, som er et nytt område å slutten av hjemskjerm-sidene som organiserer alle apper i en enkel visning, organisert etter kategori. Men den vil også kunne fremheve apper som kan være nyttig i øyeblikket.

Brukerne kan velge hvor mange Hjem-skjermsider som skal vises, og enkelt skjule sider for å få raskere tilgang til appbiblioteket.

App Clips

App Clips er en ny funksjon som gjør det mulig å bruke en del av en app uten å måtte installere hele appen, for eksempel om du vil leie en sparkesykkel, parkere bilen, bruke kaffe-klippekortet. De kan startes via NFC eller QR-koder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer