Endrer etter kritikk

Politiet ber foreldre være oppmerksomme etter oppsiktsvekkende svar fra Snapchats nye KI-venn.

VIRTUELL VENN: Ifølge Snapchat er MyAI ment å fungere som en personlig kompis som kan hjelpe med de enkle hverdagslige tingene, som hva du skal gi bestevennen din i bursdagsgave eller hva du skal lage til middag. Foto: Kirsti Østvang
VIRTUELL VENN: Ifølge Snapchat er MyAI ment å fungere som en personlig kompis som kan hjelpe med de enkle hverdagslige tingene, som hva du skal gi bestevennen din i bursdagsgave eller hva du skal lage til middag. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kunstig intelligens har gått fra å være en fjern science fiction-drøm til å være noe du har i lomma. Den siste tiden har mange nordmenn fått prøve det ut gjennom Snapchats nye virtuelle venn, MyAI.

Oppsiktsvekkende svar

Noen av svarene MyAI har gitt, vekker imidlertid oppsikt.

Ifølge VG har den erklært Leah Isadora Behn død. VG fant også ut at den foreslo Quisling som norsk helt. Den forskjellsbehandler religioner, og vil ikke fortelle vitser om Allah, skriver Aftenposten.

Flere har reagert på svarene som har blitt gitt til yngre brukere.

Nettstedet Barnevakten fikk den til å foreslå farlige rampestreker. Til Romerikes Blad tipset den en fiktiv 13-årig i hvordan hun kan ha sex med en mann som er 18 år.

Politiet advarer: - Bekymringsverdig

At man ikke kan stole på kunstig intelligens, har vi sett mange eksempler på. Utdatert informasjon er bare ett problem. Teknologien kan dessuten misbrukes ved å fore den med feilinformasjon.

Jostein Dammyr, som er faglig leder for Nettpatruljen i Øst Politidistrikt, er kritisk til Snapchats nye snakkerobot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer