Kommentar:

Er det ikke bare å oppgi en grense, Chilimobil?

For ubegrenset er det jo ikke.

LOKKER MED FRI DATA: … men Chilimobil stenger ute brukere som bruker mer enn den usynlige grensen. Foto: Pål Joakim Pollen
LOKKER MED FRI DATA: … men Chilimobil stenger ute brukere som bruker mer enn den usynlige grensen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chilimobil vakte stor oppsikt da de tidligere i år lanserte mobilabonnementet «Fri Data» til 399 kroner måneden – altså et abonnement med ubegrenset datakvote.

Mer spesifikt var terskelen satt til 1.000 gigabyte i måneden, som for de fleste vil være synonymt med fri bruk.

De som tenkte at det kunne erstatte hjemmebredbåndet måtte imidlertid innse at det ikke ville la seg gjøre. I avtalevilkårene var det nemlig presisert at SIM-kortet kun skulle brukes i en mobiltelefon, og at det å dele data med andre enheter ville være brudd på avtalevilkårene.

Den begrensningen var imidlertid ikke Nkom (Nasjonal kommunikasjonsmyndighet) så begeistret for. I oktober gav myndigheten Chili pålegg om å endre avtalevilkårene, fordi den manglende muligheten for å dele data med andre enheter ikke var forenlig med loven om nettnøytralitet.

Nylig endret Chilimobil praksis i henhold til pålegget fra Nkom, og tillater nå deling av data til andre enheter du eier selv. Samtidig ble prisen på abonnementet satt opp med en ekstra hundrelapp. I markedsføringen av abonnementet er dog ikke de 1.000 gigabytene lenger nevnt med et ord:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer