Meizu Zero lansert

Er det slik telefonene våre blir om noen år?

Denne mobilen har vi ikke sett maken til.

TRÅDLØS: Meizu Zero har ingen knapper eller fysiske kontakter. Alt skjer trådløst. Foto: Meizu
TRÅDLØS: Meizu Zero har ingen knapper eller fysiske kontakter. Alt skjer trådløst. Foto: Meizu Vis mer
Publisert

Først var det knappene som forsvant, det siste året har handlet om å barbere skjermrammene så mye som mulig og den velkjente minijacken er i ferd med å forsvinne. Det neste steget kan være å fjerne portene helt fra smarttelefonen.

Mobilprodusenten Meizu introduserer denne uken Meizu Zero, via The Verge, som de omtaler som «den første hulløse telefonen», Zero er en smarttelefon med syltynne rammer i Samsung Galaxy-stil og helt uten fysiske tilkoblingsmuligheter. Den har heller ikke noen knapper, hull til høyttalerne eller plass til SIM-kortet.

Som betyr at Meizu Zero lades trådløst, overføringer skjer trådløst og du må bruke et eSIM-kort.

Ingen fysisk fingersensor, den sitter nemlig i skjermen. Foto: Meizu
Ingen fysisk fingersensor, den sitter nemlig i skjermen. Foto: Meizu Vis mer

Du skal ikke være bekymret for treg trådløs lading, Meizu kommer med lovnader om 18-watts lading med selskapets Super mCharge Wireless-teknologi. Til sammenlikning støtter Apple 7,5 og Samsung 9 watt trådløs lading.

Lyden kommer gjennom skjermen

Ettersom enheten hverken har fysisk fingersensor eller hull til høyttaleren, er den seks tommer store skjermen pakket med litt ekstra funksjonalitet og har både integrert fingersensor og fungerer som en høyttaler takket være Meizus mSound 2.0-teknologi som lar lyden strømme gjennom skjermen.

Foruten skjermstørrelsen og at prosessoren er av typen Qualcomm Snapdragon 845, er det lite vite vet om Zeros spesifikasjoner. Vi får trolig vite mer under mobilmessen MWC i Barcelona i februar.

Vil flere følge etter?

Meizu Zero kan være enheten som setter standarden på hvordan fremtidens mobiltelefoner blir. Som nevnt over, har produsentene i lang tid jobbet med å fjerne kontakter og knapper fra sine modeller.

Apple tok farvel med lydutgangen med iPhone 7 i 2016 og året etter kom iPhone X uten hjemknapp, som betyr at toppmodellen kun har 3 knapper. Lightning-kontakten er fortsatt til stede, og selv om det ryktes at Apple vil snart vil gå over til USB-C, er det muligheter for at selskapet skroter både Lightning og USB-C og i stedet lanserer en trådløs iPhone.

Hva tror du? Er det bare et tidsspørsmål før smarttelefonene uten fysiske tilkoblingsmuligheter tar over?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer