Krever etterforskning:

Er det trygt å bruke Faceapp?

Mange påstander om russisk bilde-app.

GJØR DEG GAMMEL: Faceapp går sin seiersgang - igjen. Men nå har folk blitt langt mer skeptiske til å bruke den. Foto: Pål Joakim Pollen
GJØR DEG GAMMEL: Faceapp går sin seiersgang - igjen. Men nå har folk blitt langt mer skeptiske til å bruke den. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøye to år siden skrev vi om appen Faceapp, som med et par trykk på skjermen kunne gjøre deg om til en eldre versjon av deg selv, gi deg skjegg eller hva det måtte være.

Nå har appen nok en gang har blitt populær, og i sosiale medier flommer det over av bilder fra appen – særlig «old»-filteret ser ut til å være populært, der mange blir forbløffet over at de blir lik faren sin – eller bestemoren.

Appen har inntatt førsteplassen i 121 land i App Store og i 52 land i Play butikk. Både på iOS og Android ligger Faceapp i skrivende stund på 1. plass her til lands.

Kritiske røster

Det har imidlertid ikke vært mangel på kritiske røster mot den russiske appen. Blant annet er det mange som peker på at det i brukervilkårene opplyses om at du ved å laste opp bilder praktisk talt gir Faceapp rettigheter til å bruke bildene dine akkurat som de vil, enten det dreier seg om å selge dem videre, bruke dem i reklamer eller hva det måtte være.

Men den ordlyden har vi hørt før. Den minner i svært stor grad om den du finner i brukervilkårene hos Facebook, for eksempel, som vi dro igjennom for tolv år siden. De aller fleste sosiale medier har en ganske lik ordlyd i sine brukervilkår, som nok handler mest om å sikre seg alle rettigheter og unngå muligheter for søksmål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer