Vero ble plutselig populær over natten

Er dette tjenesten som vil ta over for Instagram?

Nummer én i den amerikanske utgaven av App Store.

BOOM: Etter å ha vært tilgjengelig i nesten to år, skjøt plutselig Vero fart – nå er den nummer én i App Store i elleve land. Foto: Pål Joakim Pollen
BOOM: Etter å ha vært tilgjengelig i nesten to år, skjøt plutselig Vero fart – nå er den nummer én i App Store i elleve land. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

YouTube, Messenger, Instagram og Snapchat – det er i skrivende stund de 2-5. mest populære appene i App Store i USA.

For førsteplassen ble kapret nærmest over natten av Vero – en tjeneste ikke veldig ulik Instagram, men som tydeligvis er voldsomt i vinden.

På den norske lista har den bykset opp til en femteplass i skrivende stund; opp fra 330. plass i løpet av tre dager. Også på Android er den blitt populær, der den nå ligger på 11. plass på den norske lista.

Instagram-protest?

Akkurat hvorfor Vero plutselig har blitt så populær er vanskelig å si, for appen har eksistert i snart to år uten å gjøre så mye ut av seg.

En teori handler om at det har blitt ganske stor misnøye mot Instagram etter at tjenesten endret algoritmene sine, der man ikke lenger fikk servert kronologisk reverserte innlegg, men i større grad vektet mot hva Instagram tror du er mest interessert i.

For Vero lover at innleggene du ser skal være ufiltrerte og at de skal serveres i kronologisk reversert rekkefølge.

Gratis til den første millionen

Vero, som på italiensk betyr «sannhet», har valgt en ganske utradisjonell forretningsmodell. I et intervju med CNBC er skaperen Ayman Hariri (sønn av tidligere statsminister i Libanon, Rafiq Hariri) klar på at annonser ikke er en del av den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer