Er du avhengig av denne?

Sterke følelser gjør at du ikke klarer å legge iPhonen fra deg.

ER DU AVHENGIG? Eller muligens bare forelska? Kjærlighet kan ha skylda for at du aldri klarer å legge telefonen fra deg. Foto: Colourbox.com
ER DU AVHENGIG? Eller muligens bare forelska? Kjærlighet kan ha skylda for at du aldri klarer å legge telefonen fra deg. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en studie gjennomført blant 200 studenter på Universitetet i Stanford, svarte 34 prosent at de ser på seg selv som avhengige av sine smarttelefoner, mens 32 prosent av deltakerne fryktet at de vil bli det i fremtiden.

Men er en iPhone og andre smarttelefoner virkelig avhengighetsskapende, slik mange hevder?

Blir man avhengig?

Ifølge nettstedet iMedical apps hevdes det at iPhone skal ha forårsaket en helt ny diagnose som er blitt lansert av taiwanske psykiatere, nærmere bestemt IAD – iPhone Addiction Disorder.

Dette med bakgrunn i to yngre iPhone-brukere, som skal ha brukt sine elskede telefoner mer eller mindre kontinuerlig, hele døgnet.

Et forsøk gjennomført av den danske forfatteren Martin Lindstrøm, kan tyde på noe annet. I sin siste bok, Brandwashed, forteller han om et forsøk han gjennomførte i samarbeid med firmaet MindSign i California. Dette firmaet har metoder for å overvåke forbrukere og deres hjerneaktivitet, enten når de benytter seg av et produkt, eller ser på spesifikke reklamer.

Formålet med forsøket var å finne ut om det faktisk er slik at en iPhone kan være avhengighetsskapende på lik linje med alkohol, shopping og tv-spill, slik mange hevder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer