Er du ikke fornøyd med iPhone-kameraet?

Da kan ekstra-kameraet fra DxO være verdt en tittt: Det er nemlig på størrelse med et par lightere, og ved å koble det til iPhonen skal du få et solid løft i bildekvaliteten.

FOR IPHONE: DxO har sluppet sitt første kamera, som er ment å brukes med iPhone via lightning-kontakten. Foto: DXO
FOR IPHONE: DxO har sluppet sitt første kamera, som er ment å brukes med iPhone via lightning-kontakten. Foto: DXO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At mobiltelefonen er det nye kameraet er for lengst blitt en etablert sannhet.

Mange har derfor begynt å eksperimentere med produkter som brukes sammen med mobiltelefonen.

Eksempelvis finnes det objektiver man kan feste på telefonen, for eksempel Olloclip, og kjent er også Sonys QX-produkter, som bruker mobilskjermen som søker og sender bildene trådløst til telefonen så fort de er tatt.

TEST: Sony Alpha QX1

Dessuten har en del systemkameraer nå fått støtte for WiFi, slik at man raskt kan overføre bilder til mobiltelefonen og deretter poste i sosiale medier og lignende.

Nyhet fra uventet hold

DxO har i mange år vært et anerkjent selskap innenfor bildebehandling. De lager for eksempel programvare for profesjonelle fotografer og har i mange år analysert bildekvaliteten fra flere tusen kameraer og objektiver med tanke på skarphet, fortegning, vignettering, støy og annet, som ligger fritt tilgjengelig på dxomark.com.

Nå har selskapet sluppet sitt første kamera, DxO One. Dette er et kamera som ikke er stort større enn et par zippolightere inntil hverandre, men der DxO allikevel å klemme inn en bildebrikke på 1". Andre kameraer som bruker denne størrelsen er for eksempel Nikon 1-serien og flere avanserte kompaktkameraer i den øvre prisklassen, som Sony RX100 (som etter vår test har kommet i tre nye revisjoner).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.