Er Zoom trygt å bruke?

Dette bør du tenke på før du bruker videosamtale-tjenesten.

TATT AV: Bruken av videotjenesten Zoom har tatt av under coronapandemien. Men er det trygt? Foto: Albert Gea/Reuters/NTB Scanpix
TATT AV: Bruken av videotjenesten Zoom har tatt av under coronapandemien. Men er det trygt? Foto: Albert Gea/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Videosamtale-tjenesten Zoom har blitt vanvittig populær under coronapandemien. Fra desember til mars økte antall daglige brukere fra 10 til 100 millioner.

Ifølge LA Times har det blitt et forum for nesten enhver type sosialt arrangement, inkludert happy hour, yogatimer, skoletimer, begravelser samt religiøse ritualer som påske og snart ramadan.

500.000 kontoer på avveie

Med suksessen har det også ballet på seg med sikkerhetsrelaterte problemer. Svake sikkerhetsinnstillinger har fått nettroll til å «zoombombe» møter og overrumple brukere, deriblant unge skolelever, ved å vise porno og annet støtende innhold.

En rekke sårbarheter har også blitt oppdaget, inkludert en feil som gjorde det mulig for en angriper å stjele Windows-passordet til brukerne.

Det nyeste er at 500.000 Zoom-kontoer nå ligger ute for salg på «det mørke nettet», ifølge Mashable.

Flere forbyr bruk

Google, som riktignok tilbyr sin egen videosamtale-tjeneste Hangouts, er blant selskapene som nå forbyr bruk av Zoom. Det samme gjør blant annet det amerikanske senatet og New Yorks skoledistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer