Ericsson skal levere Telenors nye 5G-nett

Telenor har bestemt at Ericsson skal være hovedleverandør for det nye 5G-nettet. Det skriver de i en børsmelding fredag.

ERICSSON SKAL LEVERE 5G: Petter-Børre Furberg, adm. dir., Telenor Norge, Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør, Telenor Norge og Sigve Brekke, konsernsjef, Telenor Group under fredagens presentasjon av 5G nettet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ERICSSON SKAL LEVERE 5G: Petter-Børre Furberg, adm. dir., Telenor Norge, Ingeborg Øfsthus, teknologidirektør, Telenor Norge og Sigve Brekke, konsernsjef, Telenor Group under fredagens presentasjon av 5G nettet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Vi er glade for å kunne fortelle at vi har valgt Ericsson til å starte byggingen av fremtidens 5G-radionett i Norge, og jeg er sikker på at vi nå er perfekt posisjonert for å være ledende på nettverks-moderniseringen, skriver Telenor i meldingen.

Siden 2018 har Telenor gjennomført en rekke pilotprosjekter i Norge. Skandinavias største 5G-prosjekt er på Elverum og drives av Telenor.

For øyeblikket tester Telenor 5G på ti steder i Norge og på utvalgte steder i Danmark, Sverige, Finland, Thailand og Malaysia.

– Fremtidens mobilnett vil gi nordmenn tilgang til helt nye produkter og tjenester. Med 5G får vi hastighet tilsvarende fiber tilgjengelig over mobilnettet, skriver administrerende direktør Petter-Børre Furberg i meldingen.

Vil ta flere år

Telenor regner med at oppgraderingen fra dagens 4G-nett vil ta fire til fem år. I denne perioden vil de benytte deler fra dagens leverandør, Huawei, til å vedlikeholde og videreutvikle 4G-nettet.

Huawei ble i mai svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener at det kinesiske selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer