Ericsson viser fremtidens mobil

Ericsson, som jobber med å utvikle fremtidige mobiltelefoni-løsninger, har vist frem ”Emil” - en av fremtidens mobile kommunikasjonsenheter.

Publisert

Ericsson viste frem konsepttelefonen de kaller for ”Emil” i Oslo torsdag, som del av sin verdensomspennende turné. Ideen bak turneen er å presentere Ericssons fremtidige, tredjegenerasjons mobile kommunikasjonsløsninger (løsninger som gir større båndbredde enn i dag).

”Emil” er en kommunikasjonsenhet som skal kunne utnytte den store båndbredden som UMTS-teknologien gir mulighet for når dette nettverket er på plass i fremtiden. (Du kan lese mer om UMTS i 7115">denne artikkelen). Ettersom ”Emil” er utstyrt med en nettleser, skal du kunne motta – og se på – epost med bilder eller videosnutter som vedlegg.

I tillegg får du muligheten til å se på lokale kart og få opplysninger om attraksjoner, spisesteder, hoteller og annet i nærheten av det stedet du befinner deg.

Den versjonen av ”Emil” som ble vist i Oslo er utstyrt med en Bluetooth-brikke. Og Ericsson var først ute med å lansere 10963"> mobiltelefoner med innebygget Bluetooth tidligere denne måneden. (Du kan lese mer om Bluetooth-teknologien i 1426">denne artikkelen).

Foreløpig kan ikke ”Emil” brukes som telefon, og den mangler dessuten adressebok og kalender. Men dette er egenskaper som Ericsson vet at de mestrer, så derfor var det ikke viktig å teste disse i konseptutgaven av ”Emil”, fortalte Stian Solberg i Ericsson i Norge mens han viste frem UMTS-enheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer