Et godt alternativ til Instagram

Krever ikke at du deler bildene i et eget sosialt nettverk.

I VINDEN: VSCO Cam er fotoappen alle snakker om. Den lar deg fikse opp mobilbildene dine på enkelt vis.  Foto: KIRSTI ØSTVANG
I VINDEN: VSCO Cam er fotoappen alle snakker om. Den lar deg fikse opp mobilbildene dine på enkelt vis. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VSCO Cam er ingen nykommer, og appen ble lansert for iPhone i fjor. Den har for lengst blitt en av de mest populære fotoappene på App Store.

Endelig er også Android-utgaven her. Det har gjort at fotoappen har blitt en snakkis den siste tiden, og det er ikke uten grunn.

VSCO Cam er et friskt pust blant et uendelig antall fotoapper til mobilen.

Les også: Verdens kjappeste kamera-app

Redigering og effekter

Ikke bare er den utrolig enkel å bruke, den har et godt utvalg flotte filtere - ti følger med som standard. I motsetning til apper som Instagram kan du også tilpasse mange av innstillingene på hvert filter.

VENSTRE SIDEMENY: Dette er alt av funksjonalitet VSCO Cam byr på. Du kan faktisk dele bildene med andre VSCO-brukere om du vil i et publiseringssystem kalt Grid. Kjekt om du vil fronte fotoene dine for andre entusiaster. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VENSTRE SIDEMENY: Dette er alt av funksjonalitet VSCO Cam byr på. Du kan faktisk dele bildene med andre VSCO-brukere om du vil i et publiseringssystem kalt Grid. Kjekt om du vil fronte fotoene dine for andre entusiaster. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Tanken med appen er å hjelpe deg å gjøre hvert eneste bilde du tar til et lite stykke kunstverk. Søker du opp hashtagen #vscocam på Instagram, skjønner du sikkert hva vi mener.

Appen har dessuten det aller viktigste av redigeringsmuligheter, inkludert justering av eksponering, fargetemperatur og kontrast. Du kan også beskjære, rotere og gjøre bildene skarpere.

Ja, og så trenger du ikke melde deg inn i et sosialt nettverk for å kunne ta bildene, noe mange sikkert setter pris på.

Les også:
Fem fine fotoapper for iPhone
Fem fine fotoapper for Android

Android-appen mangler litt

Fotoappen er gratis å laste ned, men du kan kjøpe ekstra filterpakker og redigeringsverktøy som in-app-kjøp.

iOS- og Android-utgaven er relativt like i bruk, men sistenevnte mangler noe funksjonalitet i forhold til førstnevnte. For eksempel kan du i kamerafunksjonen på iPhone justere fokus og eksponering separat med to fingre, men det er ikke mulig på Android.

BRUKERGRENSESNITTET: Fra venstre ser du skjermbilder av biblioteket, så et bilde med filtervalg og til slutt et bilde med redigeringsverktøyene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BRUKERGRENSESNITTET: Fra venstre ser du skjermbilder av biblioteket, så et bilde med filtervalg og til slutt et bilde med redigeringsverktøyene. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Brukergrensesnittet er pent og minimalistisk, men er du veldig vant til Instagram vil du kanskje synes det er tungvint å navigere frem og tilbake mellom de ulike verktøyene.

Heldigvis er appen kjapp i bruk. Det kommer godt med når man skal fikse bildene sine i en fei. Det er mulig å ta bilder i appen, men du kan også hente inn bilder fra kamerarullen.

Ferdigfiksede bilder kan deles til Instagram, Facebook, Twitter og epost - og på Android får man langt flere delingsmuligheter på grunn av den innebygde delingsfunksjonaliteten i operativsystemet.

VSCO Cam lastes ned fra Google Play Store for Android-enheter, og fra App Store for iOS-enheter.

Les også: Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer