Et skred av nye Huawei-produkter

Lanserte smartklokke, treningsarmbånd, trådløse ørepropper og ny Matebook X.

MYE NYTT: Watch Fit var bare ett av mange produkter Huawei lanserte torsdag ettermiddag. Foto: Huawei
MYE NYTT: Watch Fit var bare ett av mange produkter Huawei lanserte torsdag ettermiddag. Foto: Huawei Vis mer
Publisert

Det var ingen nye mobiltelefoner å spore da Huawei lanserte nye produkter torsdag ettermiddag, men det kinesiske selskapet lanserte likevel en drøss av andre produkter:

Én smartklokke, ett treningsarmbånd, et nytt par trådløse ørepropper og to nye PC-er sto på menyen, ved siden av et par semi-trådløse ørepropper med ledning bak nakken.

Huawei Watch GT Pro

Først ut var en ny Huawei Watch-smartklokke. Vi testet nylig den rimeligere GT2e-modellen som fikk en femmer på Dinsides terning, med svært god batteritid og et hav av treningsfunksjoner.

Huawei Watch GT Pro. Foto: Huawei
Huawei Watch GT Pro. Foto: Huawei Vis mer

Nå kommer Huawei med en Pro-utgave, og som alle pro-produkter blir dette en noe dyrere sak, med prislapp på 3290 kroner, altså omtrent det dobbelte av nevnte GT2e.

Og for de ekstra kronene får du her en klokke med safirglass (svært vanskelig å ripe opp) og urkasse i titan. Fremdeles er batteritida oppgitt til 14 dager med vanlig bruk, og klokka har innebygd GPS slik at du ikke trenger telefonen med deg for å spore aktiviteten du bedriver geografisk. Er du på tur i fjellet eller skogen, kan klokka via GPS-en vise deg veien tilbake, og du blir advart på håndleddet dersom trykket i atmosfæren brått endrer seg slik at ekstremvær er i emning.

GOLF: En ny golfmodus kan logge antall slag og gi deg tilbakemelding om svinghastighet og den slags. Foto: Huawei
GOLF: En ny golfmodus kan logge antall slag og gi deg tilbakemelding om svinghastighet og den slags. Foto: Huawei Vis mer

Over 100 ulike treningsøvelser er inkludert – ny denne gangen er golf, der klokka kan gjøre en analyse av slagene dine med tanke på svingfart og den slags - og holde telling på antall slag, som du ser eksempel på over.

Også nye modi for ski (både bortover og nedover) og snowboard er nå tilgjengelig, og det finnes egne joggefunksjoner som gir deg tips underveis for å få trent bedre. Du får også tilbakemelding på treningseffekten, med forbedringer i anaerobisk fitness, treningsintensitet og den slags.

Pulsmålingen har også blitt oppgradert til TruSeen 4.0+, som Huawei selv hevder skal være svært nøyaktig, der de under presentasjonen kunne vise til bedre nøyaktighet enn en langt dyrere sportsklokke fra Garmin:

Huawei hevder at deres nye pulsmålerteknologi har høy nøyaktighet. Foto: Huawei
Huawei hevder at deres nye pulsmålerteknologi har høy nøyaktighet. Foto: Huawei Vis mer

Snedig er også muligheten for å legge klokka inntil baksiden av telefonen dersom den støtter trådløs reversert lading, der du altså kan lade rett på en ladeplate uten å bruke en egen lader. Fem minutters lading skal gi deg nok batteri til 10 timers bruk.

Huawei Watch Fit

Richard Yu, Huaweis sjef for forbrukerprodukter, viste også fram et nytt aktivitetsarmbånd. Det har fått navnet Huawei Watch Fit og blir mer en konkurrent til Fitbit og liknende, og det med en ganske aggressiv prising på 1290 kroner.

Et skred av nye Huawei-produkter

Her får du et aktivitetsarmbånd med relativt romslig og avlang Amoled-skjerm på 1,64 tommer med skarphet på 326 punkter per tomme, altså tilsvarende Apples «retina»-skarphet.

Armbåndet veier bare 21 gram, men byr likevel på inntil 10 dagers batteritid, der du får en dags bruk etter bare fem minutters lading.

Som du ser på bildet over kan du velge blant et hav av urskiver, og på klokka finnes det også ulike treningsvideoer som viser deg hvordan du gjør ulike øvelser. Innebygd er støtte for 85 ulike treningsformer, og i likhet med Watch GT-klokkene kan den også svømmes med og logge svømmeøkta.

Et skred av nye Huawei-produkter

Også Watch Fit har den nye TruSeen 4.0+-pulsmåleren og kan også måle oksygenmetningen i blodet. Den har også innebygd GPS.

For kvinner finnes en egen funksjon for å ha kontroll på menstruasjonssyklusen, og den kan, som GT-klokkene, måle både søvnkvalitet og stressnivå. Og vise varsler fra telefonen, styre musikkavspilling og brukes som fjernkontroll til mobilkameraet.

Et skred av nye Huawei-produkter

1290 kroner der, altså - dette kan fort bli en høyaktuell Fitbit-konkurrent så vidt vi kan se.

Ny Huawei Matebook X

Få bærbare PC-er har imponert oss like mye som Matebook X, som vi kåret til årets beste PC i 2017, og som seinere har kommet i en Pro-versjon, som fikk meget gode skussmål tidligere i år.

Nå står en ny Matebook X-modell på trappene, som ser ut til å være en høyst elegant PC med vekt på bare én kilo og tykkelse på 13,4 mm på sitt tykkeste, altså nesten 3 millimeter tynnere enn Macbook Air.

TYNN: Med vekt på 1 kg og tykkelse på 13,4 mm på sitt tykkeste, er nye Huawei Matebook X en svært snerten PC. Foto: Huawei
TYNN: Med vekt på 1 kg og tykkelse på 13,4 mm på sitt tykkeste, er nye Huawei Matebook X en svært snerten PC. Foto: Huawei Vis mer

Til tross for det har Huawei både større vandring på tastene og berøringsfølsom skjerm, med svært tynne rammer og oppløsning på 3000x2000 piksler.

Styreflaten er også relativt romslig, har haptisk feedback (så det kjennes ut som om du trykker inn en fysisk knapp) og Huaweis share tag innabords, som lar deg legge (Huawei-) telefonen inntil styreflaten for kjapt å overføre bilder, vise skjermbildet fra mobilen på skjermen slik at du kan betjene den direkte fra PC-en eller flytte over anropet til PC-en – dette ser veldig elegant ut på Huaweis promovideo:

Som før har maskinen også en kombinert fingeravtrykksleser og av og på-knapp, så når du trykker på denne blir du automatisk autentisert via Windows Hello når operativsystemet har startet opp. Plasseringen av webkameraet, under én av F-tastene, gir som før litt corny vinkel under videosamtaler, men gjør også at kameraet er fysisk blokkert når det ikke er i bruk for dem som er engstelige for sånt.

Maskinen har et vifteløst design der kjølingsteknologien heller sprer varmen til hele lokket. Batteritida oppgis til ni timers lokal videoavspilling eller kontorarbeid.

Fra Huawei Norge får vi opplyst at de i første omgang tar inn versjonene i sølv- og grønnfarge med Core i5 10210U, 16 GB RAM, 512 GB SSD og Windows 10 Pro. Prisen blir 16.990 kroner.

Huawei viste også fram en ny variant av Matebook 14 som starter på 9999 kroner.

Freebuds Pro

Det er tydelig at markedet for trådløse ørepropper også er et satsingsområde, for det er ikke mer enn noen uker siden vi testet Freebuds 3i, og nå kommer Huawei allerede med Freebuds Pro.

MEN ER DET IKKE …: Nei, det er ikke det. Foto: Huawei
MEN ER DET IKKE …: Nei, det er ikke det. Foto: Huawei Vis mer

Og her bruker Huawei store ord - Freebuds Pro skal intet mindre enn å «redefinere støydemping», der dempingen skal kutte omgivelseslyd inntil 40 dB. De kan også automatisk tilpasse graden av støydemping basert på støyen rundt deg.

Lyden spilles av fra et 11 mm-element, og øreproppene har dynamisk equalizer som justerer lyden etter lyd og lydforhold.

I likhet med de nye Bose-øreproppene hevdes det at Freebuds skal være meget gode til handsfreesamtaler, med tre mikrofoner og kjevebenssensor. De to mikrofonene på utsida skal også hjelpe til med å eliminere vindstøy, og doble antenner skal sikre en stabil forbindelse mot avspillingsenheten.

Freebuds Pro kan betjenes både ved klemming og stryking. Foto: Huawei
Freebuds Pro kan betjenes både ved klemming og stryking. Foto: Huawei Vis mer

Med i esken følger tre par øretupper med ovalt feste, og i likhet med Airpods Pro kan du ta en sjekk på telefonen om hvorvidt de sitter riktig. Betjening kan du gjøre både ved å klype eller stryke på stilken (hva skrev jeg nå?) der stryking endrer volum.

Batteritida er oppgitt til 4,5 og 7 timer med støydemping på og av, der etuiet kan fullade proppene drøye tre ganger ekstra, altså med total spilletid på 20 timer med støydemping aktivert og 30 uten. Freebuds Pro kan også være tilkoblet to enheter samtidig.

Hvit, sort og sølv blir tilgjengelige farger for Freebuds Pro. Foto: Huawei
Hvit, sort og sølv blir tilgjengelige farger for Freebuds Pro. Foto: Huawei Vis mer

Tilgjengelige farger blir sort, hvit og sølv, med pris på 1990 kroner veiledende.

I tillegg lanserte Huawei Freelace Pro, ørepropper med ledning mellom seg (som du har rundt nakken). Men den tiden er forbi, er den ikke?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer