Smartklokker fra Baselworld 2017

Et skred av nye smartklokker

Flere tradisjonelle klokkeprodusenter kommer med smartklokker i år.

NY UTGAVE: Tag Heuer Connected Modular 45 er selskapets andre smartklokke og lar deg bytte ut de fleste av delene. Foto: Tag Heuer
NY UTGAVE: Tag Heuer Connected Modular 45 er selskapets andre smartklokke og lar deg bytte ut de fleste av delene. Foto: Tag Heuer Vis mer
Publisert

Den siste uka har den årlige klokkemessen i den sveitsiske byen Basel gått av stabelen, og på Baselworld 2017 kom det er skred av nye smartklokker; også fra flere tradisjonelle klokkeprodusenter.

Mange av de nye smartklokkene baserer seg på Android Wear 2.0, men det ble også vist frem en del hybridmodeller – klokker med tradisjonelt urverk som har smarte funksjoner innebygd.

Her er noen av nyhetene vi kan forvente oss i år:

Movado Connect

Foto: Movado
Foto: Movado Vis mer

Movado har lenge gjort seg bemerket på klokkemarkedet med stilrene, minimalistiske klokker, der prikken på tolv-merket har vært det typiske varemerket.

Til høsten kommer selskapets første smartklokke, som i våre øyne ser svært stilig ut. Movado Connect skal by på hundre ulike urskiver som varierer rundt samme tema som på bildet, og prislappen skal ligge på 480 dollar, eller da drøye 4.000 kroner med dagens kurs.

Som du ser på bildet er skjermen sirkulær, men hva gjelder oppløsning, batteri, prosessor, sensorer og den slags finnes det foreløpig ingen informasjon.

Offisiell nettside: Movado Connect

Tag Heuer Connected Modular 45

Foto: Tag Heuer
Foto: Tag Heuer Vis mer

I forbindelse med Baselworld-messen, om enn noen dager før, lanserte Tag Heuer sin nye smartklokke. Selskapet hadde allerede en Android-klokke på markedet i fjor, der en liten vri var at eierne etter to år kunne bytte ut urkassen med en mekanisk utgave. Riktignok mot et ikke ubetydelig mellomlegg på 15.000 kroner; det samme som klokka koster i utgangspunktet.

Modular-utgaven tar dette et skritt lenger. Som navnet tilsier, kan man nemlig bytte ut flere deler av klokka – både urkassen, reima, spenner og fester, der over 4.000 kombinasjoner skal være mulig.

Urkassen er, som navnet tilsier, 45mm i diameter, og skjermen på 1,39 tommer har en oppløsning på 400x400 piksler, med safirglass. Smartklokka drives av en Intel Atom-prosessor og har 4 GB lagringsplass.

Batteritiden er oppgitt til rundt 25 timer ved normal bruk, og Connected Modular 45 har blant annet innebygd GPS og er water resistant 50m, som betyr at den kan egne seg til svømming, men ikke dykking.

Forvirret? Dette betyr det at en klokke er «water resistant».

Og prisen? Også denne gangen rundt 15.000 kroner.

Offisiell nettside: Tag Heuer Connected Modular 45

Misfit Vapor

Foto: Misfit
Foto: Misfit Vis mer

Misfits Vapor-klokke var opprinnelig tiltenkt et eget operativsystem, men på Baselworld ble det klart at også denne klokka ville bruke Android Wear.

En interessant vri på denne klokka er at også urkransen er berøringsfølsom, som gjør at du kan navigere i menyer og lignende uten å bruke skjermen; altså på samme måte som på Samsungs Gear S3. Sistnevnte bruker imidlertid Samsungs eget operativsystem, Tizen.

Ellers er Vapor utstyrt både med optisk pulsmåler, GPS og er, igjen, vannresistent 50m. Tilgjengelige farger er de to på bildet, altså sort og roségull, og prisen forventes å ligge på ganske hyggelige 200 dollar (rundt 2.000 kroner) når klokka kommer på sensommeren.

Offisiell nettside: Misfit Vapor

Fossil Q

Foto: Fossil
Foto: Fossil Vis mer

Fossil viste frem fire nye smartklokker, derav to hybridklokker; mekaniske ur med smartfunksjoner. Smartklokkene ser du over – henholdsvis Fossil Q Explorist til venstre og Venture til høyre. Disse kjører Android Wear 2.0 og er 12,6mm og 11,5mm tykke; slankere enn sine forgjengere.

De har begge 4 GB lagringsplass og Qualcomm Snapdragon Wear 2100-prosessor innabords og kommer til høsten med prislapper på drøye 250 dollar (drøye 2.000 kroner).

Foto: Fossil
Foto: Fossil Vis mer

Hybridklokkene Accomplice og Activist ser du over (to av hver). Dette er altså mekaniske klokker, men med smartfunksjoner. I motsetning til de fleste smartklokker, trenger du ikke å lade disse flere ganger i uka, men batteriet skal holde i rundt et halvt år ved normal bruk før det må byttes.

Telefonene kan vibrere når noen ringer eller du har et varsel på telefonen, og via Fossil-appen for iOS og Android kan du også programmere knappene slik at de for eksempel kan brukes som fjernutløser til mobilkameraet, hoppe til neste sang eller få telefonen din til å ringe når du ikke finner den.

Prisene blir 155 og 175 dollar, altså rundt 1500-kronersmerket.

Offisiell nettside: Fossil Q

Hugo Boss Touch

Foto: Hugo Boss
Foto: Hugo Boss Vis mer

Hugo Boss-klokkene lages også av Movado, og Touch er den første smartklokka som bærer Hugo Boss-merket.

Her foreligger det ikke så mange detaljer foreløpig utover at klokka skal ha NFC innebygd, men uten pulsmåler. Den kommer på markedet i august med en prislapp på 380 dollar, eller da drøye 3.000 kroner.

Michael Kors Access

Foto: Michael Kors
Foto: Michael Kors Vis mer

Det er mange allianser i klokkeverdenen, og Michael Kors-klokkene lages også av Fossil. Modellene Sofie og Grayson er avbildet over; myntet på henholdsvis kvinner og menn.

Begge kjører Android Wear 2.0, har sirkulære skjermer og Snapdragon Wear 2100-prosessorer. På Baselworld annonserte Michael Kors samtidig at alle fremtidige herreklokker ville være smartklokker.

Lansering blir på tampen av året, og prisene fra 350 dollar. Michael Kors kommer også med to nye hybridklokker; myntet på hvert sitt kjønn.

Offisiell nettside: Michael Kors Access

Montblanc Summit

Foto: Montblanc
Foto: Montblanc Vis mer

Også luksusmerket Montblanc kommer med en smartklokke i år. Summit måler 46mm i diameter og er IP68-sertifisert, som betyr at den skal tåle en sprut (dog ikke svømming og dykking).

Den kommer med både pulsmåler, GPS og barometer, i tillegg til kompass, gyrosensor og aksellerometer, men mangler NFC (spesielt med tanke på kontaktløs betaling).

Som med Tag Heuer-klokka snakker vi en pris godt over hva som er normalen for Android-klokker – rundt 8.000 kroner. Summit skal være klar for salg i mai.

Offisiell nettside: Montblanc Summit

Diesel On

Foto: Diesel
Foto: Diesel Vis mer

Diesel On er nok en klokke fra Fossil-gruppen, og i tradisjonell Diesel-ånd er vel ikke elegant det første ordet vi tenker når vi ser denne klokka, som fremstår ganske industriell.

Litt spennende er imidlertid at Diesel i tillegg til å kjøre Android Wear har lagt på noen egne funksjoner på toppen, som gjør at den kan skille seg litt ut i mengden.

Dette via en såkalt «Filters»-funksjon. Dersom du har klokka i ikke forstyrr-modus, vil du allikevel få et hint om innkommende varsler, ved at urskiva får «sprekker» i takt med antall uleste varsler. Den vil også bli mer og mer «tåkete» dersom du er inaktiv, som skal hjelpe deg til å bevege deg litt.

Vi finner ingen informasjon om salgsstart, men prisen skal være 325 dollar for den nye Diesel-klokka.

Offisiell nettside: Diesel On

Samsungs lommeur-konsept

Foto: Samsung
Foto: Samsung Vis mer

Det var ikke bare klassiske klokkeprodusenter som viste frem nye ting på Baselworld – også Samsung var til stede; blant annet med en prototype på et lommeur basert på sin Gear S3-smartklokke.

Klokka er designet av Yvan Arpa og er da i praksis en Gear S3 med et lokk. På baksiden finnes det en analog klokke slik at du kan sjekke tiden uten å åpne den, og på lokket et helt vanlig kompass.

Produktet er altså bare en prototype og det foreligger ingen lanseringsplan ennå, men spør du oss var dette ganske snedig.

LES OGSÅ:
Derfor koster noen klokker mer enn andre
Dette betyr klokkebegrepene

Årets MWC-messe krydde av smartklokker. VI prøver Nokia/Withings Steel HR, MyKronoz ZeTime, Huawei Watch 2, LG Watch Sport og titter på Samsung Gear S3 Classic. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer