Apples batteribytte-program utløper 31. desember

Etter nyttår blir det slutt på billig batteribytte på iPhone

Så mye vil det koste fra 1. januar 2019.

SNART SLUTT PÅ RABATT: Nyttårsaften er siste dag hvor Apple tilbyr rabatt på batteribytte på eldre iPhone-modeller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SNART SLUTT PÅ RABATT: Nyttårsaften er siste dag hvor Apple tilbyr rabatt på batteribytte på eldre iPhone-modeller. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

For omtrent ett år siden havnet Apple i trøbbel etter at det kom frem at de med vilje gjorde eldre iPhone-modeller tregere når batteriet i mobilene svekkes.

Apple endte opp med å be om unnskyldning, og som plaster på såret satt ned ned prisene på batteribytte med 50 dollar, fra 79 til 29 dollar. I Norge gikk prisene var 799 til 299 kroner.

31. desember er siste frist

Men snart setter selskapet opp prisen igjen. Den 31. desember avsluttes nemlig det såkalte batteribytteprogrammet, og fra og med 1. januar settes prisen opp igjen.

Mobilene som kvalifiserer til billigere batteribytte er iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus og X.

- Etter 31. desember vil gebyret bli endret til 499 kroner for alle disse produktene, unntatt iPhone X, som blir endret til 729 kroner, skriver Apple på sine nettsider.

Høyere pris på årets modeller

iPhone Xs, Xs Max og Xr ble lansert etter at batteriproblematikken ble kjent, og kvalifiserer dermed ikke til billigere batteribytte. For disse modellene koster batteribytte 729 kroner.

Merk at det kommer et fraktgebyr på cirka 100 kroner i tillegg.

Levér mobilen på reparasjon

Vil du gjøre et batteribytte på din iPhone, kan du gå til Apples nettsider for batteribytte. Her vil du kunne søke opp ditt nærmeste Apple-autoriserte verksted for å levere mobilen inn til reparasjon der.

Byttet du batteri før rabattordningen ble annonsert den 28. desember 2017, skal du kunne få igjen rabatten på etterskudd.

Da Dinside snakket med Eplehuset tidligere i år, kunne de fortelle at det var mange som hadde benyttet seg av Apples tilbud.

Sjekk batteritilstanden selv

I etterkant av avsløringen, har Apple gjort det mulig for brukerne å sjekke batteritilstanden på sin iPhone. I tillegg får man selv mulighet til å skru av funksjonen som gjorde de eldre mobilene tregere.

Gå til Innstillinger > Batteri > Batteritilstand. Her kan du lese hva maksimal kapasitet er, og om din mobil har «evne til å levere maksimal ytelse».

Dersom batteriet ditt «ikke er i stand til å levere ytelsen som trengs», vil du ha muligheten til å trykke på Deaktiver. Da vil du skru av såkalt utelsesadministrering, som reduserer prosessorhastigheten på telefoner med svakere batteri.

DEAKTIVER: På en kollegas iPhone 6S har ytelsesadministrering blitt aktivert fordi batteriet er dårlig. Er batterihelsen bra nok, vil du ikke få opp dette valget. Skjermdump: Berit B. Njarga
DEAKTIVER: På en kollegas iPhone 6S har ytelsesadministrering blitt aktivert fordi batteriet er dårlig. Er batterihelsen bra nok, vil du ikke få opp dette valget. Skjermdump: Berit B. Njarga Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer