EU åpner sak mot Apple-tjenester

Undersøkes for brudd på EUs konkurranselovgivning.

UNDERSØKES: App Store og Apple Pay må finne seg i å bli gransket av EU-kommisjonen. De skal vurdere om selskapets praksis rundt betalingstjenester som lastes ned fra App Store og mobiltebetalingstjenesten Apple Pay, er i strid med konkurranselovgivningen. Foto: NTB scanpix
UNDERSØKES: App Store og Apple Pay må finne seg i å bli gransket av EU-kommisjonen. De skal vurdere om selskapets praksis rundt betalingstjenester som lastes ned fra App Store og mobiltebetalingstjenesten Apple Pay, er i strid med konkurranselovgivningen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonen åpner sak mot Apple for å finne ut om selskapets appbutikk og mobilbetalingstjeneste Apple Pay, utgjør brudd på EUs konkurranselovgivning.

App Store: Tar 30 prosent av abonnementsprisen

Den ene saken er klaget inn av musikktjenesten Spotify, som mener at tilgangen til Apples appbutikk gir Apple selv konkurransefortrinn.

Der kan man laste ned Spotify-appen og betale Spotify-abonnement. Spotify får 70 prosent av abonnementsbeløpet. Resten beholder Apple.

Mobilbetaling med Apple Pay

Den andre saken dreier seg om betalingstjenesten Apple Pay, som kan brukes både på nett og i fysiske butikker.

EU skal undersøke om betalingsløsningen er i strid med EUs konkurranseregler ved å stenge ute konkurrenter.

Apple avviser sakene og slår tilbake mot konkurrentene.

– Det er skuffende at EU-kommisjonen fremmer grunnløse påstander fra en håndfull selskaper som ganske enkelt ønsker gratisbillett og som ikke vil følge de samme reglene som andre, uttaler selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer