EU sier ja til spam

Gjør deg klar: Masseutsendelse av epost har fått Europaparlamentets godkjennelse. Det overraskende vedtaket kan føre til økning av spam i eposten din.

Publisert

Det var motstandere av spam – The European Internet Service Providers Association – som i slutten av april la frem forslag for Europaparlamentet om å lage regler mot plagsom markedsføring via epost. Som støtte hadde de titusener av elektroniske underskrifter fra hele Europa.

Men bare 137 medlemmer stemte for forslaget, mens 266 stemte imot, ved Europaparlamentet i Strasbourg sin avstemning i forrige uke.

Vær forsiktig med gjestebøker og diskusjonsgrupper

Europaparlamentet sa ved avstemmingen også ja til automatisk innhenting av epost-adresser.

Automatisk innhenting skjer ved at spesialprogrammer leter seg gjennom diskusjonsgrupper og webtjenester på jakt etter epost-adresser. Disse adressene legges inn i databaser, og brukes deretter til masseutsendelse av epost.

Dette kan bety at du ved å delta i diskusjoner på Internett, eller signere elektroniske gjestebøker, snart får tilbud om å tjene raske penger, slanke deg eller bruke penger på porno.

Beskyttelse finnes – men virker det?

Europaparlamentet vedtok en form for beskyttelse: Du kan registrere deg i nasjonale databaser, slik at det skal bli mulig å stryke deg fra databaser som brukes til masseutsendelse av epost.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer