Få CD-ene dine inn i Spotify

Alt du trenger å gjøre er å skanne strekkoden!

ENKELT: I stedet for å søke etter tittelen på alle CD-platene dine, kan en app scanne strekkoden for deg. Foto: TORE NESET/PÅL JOAKIM OLSEN
ENKELT: I stedet for å søke etter tittelen på alle CD-platene dine, kan en app scanne strekkoden for deg. Foto: TORE NESET/PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss har nå gått over til å bruke Spotify og andre strømmetjenester som primærkilde for å høre på musikk.

Samtidig finnes det mang en hyllemeter med CD-plater hjemme hos folk, som sjelden høres på, og som man ikke helt vet hva man skal gjøre med.

For noen måneder siden hadde vi en guide til hvordan du kan få musikken din fra CD-plater til internett, ved først å rippe platene på PC-en og deretter laste dem opp til en nettjeneste, for eksempel Apple Music, Google Musikk eller Microsoft Groove.

Dermed har du musikken tilgjengelig på alle enheter; også på mobiltelefonen mens du sitter på bussen.

Men det tar tid, og det er kanskje ikke så fristende om musikken allerede finnes på Spotify.

Vært uheldig? Slik får du tilbake en Spotify-spilleliste du slettet

CD-samlingen på Spotify

Det kan være tidkrevende å finne ut av hvilke album du har i hylla som finnes på Spotify. Det er her appen CD Scanner for Spotify (App Store, kr 29,-) kommer inn i bildet.

Den har nemlig én enkelt funksjon – å oversette strekkodene på CD-coverne til tilsvarende album i Spotify. Du starter bare appen, peker kameraet mot strekkoden, og vips, så åpnes det aktuelle albumet i Spotify. Derfra kan du for eksempel lagre det til din samling, legge det til i en spilleliste eller lignende.

Vi må innrømme at vi ikke har noen CD-plater liggende på kontoret, men vi har googlet frem noen platecovere på nett, og appen ser ut til å fungere som annonsert. Hvorvidt den klarer absolutt alle album vet vi dog ikke, men gi oss gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under.

Et viktig poeng til slutt: Selv om et album er tilgjengelig på Spotify i dag, er det ikke nødvendigvis slik at det vil være tilgjengelig for alltid.

LES VÅR KOMMENTAR: I en verden hvor alt kan strømmes, eier du ingenting

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer