Nå kan du prøve iOS 12

Få de nye iPhone-funksjonene allerede nå

Se hvor mye du faktisk bruker mobilen.

MASSE NYTT: Til høsten kommer iOS 12 med en rekke nye funksjoner. Nå har Apple sluppet den første betaversjonen som alle får prøve. Foto: Apple
MASSE NYTT: Til høsten kommer iOS 12 med en rekke nye funksjoner. Nå har Apple sluppet den første betaversjonen som alle får prøve. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I begynnelsen av juni viste Apple frem neste store iOS-oppdatering, iOS 12.

Den slippes ikke offisielt før høsten, men i går slapp selskapet den første betaen for alle som ikke er registrerte utviklere. Det betyr at du kan prøve iOS 12, om du tør.

Vi skriver «om du tør», fordi betaversjoner kan være ustabile, og kan derfor skape krøll på telefonen. Apper kan også slutte å fungere som de skal.

Nå skal det sies at iOS 12-betaen har rykte på seg for å være mer stabil enn tidligere betaversjoner har vært, uten at vi selv kan gå god for disse påstandene.

Slik kommer du i gang

Tar du sjansen, går du inn på Apples Beta Software Program-nettside, registrerer iOS-enheten du vil teste betaen på, og så laster du ned en såkalt konfigurasjonsprofil som installeres på enheten, slik at du får tilgang på iOS 12-betaen.

Når iPhonen din er registrert, vil du få en programvareoppdatering i innstillingene på telefonen.

Bare husk for all del å ta en sikkerhetskopi før du setter i gang, i tilfelle noe skulle gå galt.

Dette er nytt i iOS 12

iOS 12 kommer med en rekke nyheter og forbedringer:

  • Memoji: Du kan lage en Animoji av deg selv, men dette er fremdeles kun forbeholdt iPhone X.
  • Gruppesamtaler i FaceTime.
  • Siri-snarveier: Lag snarveier som utfører handlinger i en rekke forskjellige apper - som du også kan aktivere med stemmen.
  • En ny app kalt Skjermtid, som gir deg oversikt over hvor mye du bruker mobilen, samt nye funksjoner for å få mer kontroll over varsler og flere innstillingsmuligheter i Ikke forstyrr-funksjonen.
  • En ny AR-app kalt Måleverktøy, som lar deg måle størrelsen på fysiske objekter med kameraet.
  • En ny Bøker-app med nytt grensesnitt.
  • Lydopptak-appen kommer til iPad.
  • Nye personverninnstillinger i Safari: Du kan forhindre at Del-knapper og kommentar-widgeter på nettsteder sporer deg uten din tillatelse.
  • Apple lover også at iOS 12 skal være raskere på eldre enheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer