Få koronasertifikatet i lommebok-appen

Litt mer tilgjengelig enn å logge på Helsenorge når du skal vise det.

ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne uka har over 2/3 av befolkningen fått første vaksinedose, mens en drøy tredjedel har fått dem begge.

Og skal du bevege deg utenfor Norges grenser, må du i de fleste land ha med deg koronasertifikatet som et bevis på at du har blitt vaksinert. Det innholder en QR-kode som kan skannes av grensekontrollører og lignende, og gir dem da informasjon om din vaksinestatus.

De fleste finner det frem ved å logge seg på nettsidene til Helsenorge og bla frem til det rette menyvalget; alternativt kan man skrive ut sertifikatet og oppbevare det på papir.

Få det i mobil-lommeboka

Men det er også mulig å få koronasertifikatet på en lommebok-app på mobilen. På iOS er den innebygde Wallet-appen som gjelder (tilgjengelig ved å trykke to ganger på strømknappen), mens det på Android finnes flere - blant annet WalletPasses (Play butikk, gratis), som vi har prøvd med i denne omgangen.

Dette er typisk apper man ellers oppbevarer ting som kredittkort, lojalitetskort, flybilletter og andre ting i, og som i motsetning til det å logge seg på Helsenorges sider ikke krever at du har nettforbindelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.