Få koronasertifikatet i lommebok-appen

Litt mer tilgjengelig enn å logge på Helsenorge når du skal vise det.

ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne uka har over 2/3 av befolkningen fått første vaksinedose, mens en drøy tredjedel har fått dem begge.

Og skal du bevege deg utenfor Norges grenser, må du i de fleste land ha med deg koronasertifikatet som et bevis på at du har blitt vaksinert. Det innholder en QR-kode som kan skannes av grensekontrollører og lignende, og gir dem da informasjon om din vaksinestatus.

De fleste finner det frem ved å logge seg på nettsidene til Helsenorge og bla frem til det rette menyvalget; alternativt kan man skrive ut sertifikatet og oppbevare det på papir.

Få det i mobil-lommeboka

Men det er også mulig å få koronasertifikatet på en lommebok-app på mobilen. På iOS er den innebygde Wallet-appen som gjelder (tilgjengelig ved å trykke to ganger på strømknappen), mens det på Android finnes flere - blant annet WalletPasses (Play butikk, gratis), som vi har prøvd med i denne omgangen.

Dette er typisk apper man ellers oppbevarer ting som kredittkort, lojalitetskort, flybilletter og andre ting i, og som i motsetning til det å logge seg på Helsenorges sider ikke krever at du har nettforbindelse.

Tre steg er alt som skal til for å få koronasertifikatet på plass i lommebok-appen på telefonen.
Tre steg er alt som skal til for å få koronasertifikatet på plass i lommebok-appen på telefonen. Vis mer

Enkel oppskrift

CovidPass er en nettside som hjelper deg å få koronasertifikatet til en lommebokapp på mobilen.

Det innebærer at du besøker nettsiden og bruker mobilkameraet for å skanne QR-koden du finner på Helsenorge (eller ved å velge et skjermbilde du har tatt av den fra før). Dernest kan du velge en bakgrunnsfarge og så trykke på en knapp for å få passet rett inn i lommebok-appen.

Tjenesten er laget av den tyske utvikleren Marvin Sextro og har åpen kildekode på GitHub. Prosessen foregår lokalt på telefonen din, der bare en hashede data sendes til en server for signering.

En skal være forsiktig med hvem man deler koronasertifikatet sitt med, og myndighetene har tidligere advart mot på poste bilde av dem i sosiale medier, blant annet, så dette er i så fall noe du gjør på eget ansvar, bare for å understreke det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer