Få koronasertifikatet i lommebok-appen

Litt mer tilgjengelig enn å logge på Helsenorge når du skal vise det.

ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen
ENKLERE: Koronasertifikatet er lettere tilgjengelig via lommebok-appen enn ved å logge på nettsidene til Helsenorge når det skal vises frem. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Denne uka har over 2/3 av befolkningen fått første vaksinedose, mens en drøy tredjedel har fått dem begge.

Og skal du bevege deg utenfor Norges grenser, må du i de fleste land ha med deg koronasertifikatet som et bevis på at du har blitt vaksinert. Det innholder en QR-kode som kan skannes av grensekontrollører og lignende, og gir dem da informasjon om din vaksinestatus.

De fleste finner det frem ved å logge seg på nettsidene til Helsenorge og bla frem til det rette menyvalget; alternativt kan man skrive ut sertifikatet og oppbevare det på papir.

Få det i mobil-lommeboka

Men det er også mulig å få koronasertifikatet på en lommebok-app på mobilen. På iOS er den innebygde Wallet-appen som gjelder (tilgjengelig ved å trykke to ganger på strømknappen), mens det på Android finnes flere - blant annet WalletPasses (Play butikk, gratis), som vi har prøvd med i denne omgangen.

Dette er typisk apper man ellers oppbevarer ting som kredittkort, lojalitetskort, flybilletter og andre ting i, og som i motsetning til det å logge seg på Helsenorges sider ikke krever at du har nettforbindelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer