Få mer lagringsplass på mobilen

Lite plass på telefonen? Slik kan du frigjøre gigabytene.

FRIGJØR PLASS: Selv om du har nok ledig plass på mobilen din, kan det lønne seg å gjøre en opprydding med jevne mellomrom. Foto: Kirsti Østvang
FRIGJØR PLASS: Selv om du har nok ledig plass på mobilen din, kan det lønne seg å gjøre en opprydding med jevne mellomrom. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

For å spare penger på en i utgangspunktet dyr toppmodell, velger mange gjerne den billigste varianten med minst lagringskapasitet.

Heldigvis har det skjedd en endring til det bedre på nettopp lagringsplass på mobiler de siste årene, og på de nyeste toppmodellene har man fått ganske mye å rutte med.

De nyeste iPhone-modellene kommer nå med minimum 64 GB, selv om vi ikke skal så mange år tilbake før Apple opererte med bare 16 GB.

På Samsungs ferske Galaxy S10-toppmodell starter lagringsplassen på 128 GB. Her kan du riktignok sette i et minnekort, så du kan få enda mer.

Mellomklasse-mobiler, som typisk koster 3000-4000 kroner, kommer i dag gjerne med 32 eller 64 GB.

Men selv om nye smartmobiler har fått mer lagringsplass, er det mange av oss som bruker eldre telefoner hvor du har lite å rutte med.

Og - til tross for at man har en mobil med mye lagringsplass, kan man likevel ha utfordringer med at det fort blir fullt. For eksempel tar appene opp mye mer plass enn de gjorde tidligere. Og jo bedre mobilkameraene har blitt, jo mer bilder tar man - og lagrer på telefonen. Og innhold som musikk, podkaster, TV-serier og film tar også opp mye plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer