Få mobilvarsler på PC-en

Kjekt for deg som ikke orker å dra frem mobilen hver gang du får et varsel.

PÅ DATAMASKINEN: Det finnes flere løsninger om du vil se varslingene på PC-en i stedet for mobilskjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ DATAMASKINEN: Det finnes flere løsninger om du vil se varslingene på PC-en i stedet for mobilskjermen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss sjekker mobiltelefonen veldig mange ganger i løpet av en dag.

En studie utført av universitetet i Nottingham i høst, viste at deltakerne i snitt tente mobilskjermen 85 ganger om dagen og brukte telefonen i fem timer totalt. Over halvparten av sesjonene varte i mindre enn 30 sekunder, rapporterer Daily Mail.

Det var dobbelt så høye tall som deltakerne hadde anslått på forhånd, før de fikk en app installert på telefonen som overvåket bruken over en to-ukers periode.

LES OGSÅ: Sjekk hvor ofte du låser opp telefonen

Det er flere årsaker til at vi sjekker telefonen så ofte. Mange gjør det simpelthen for å sjekke hvor mye klokka er, men push-varslene fra ulike apper er selvsagt også sterkt medvirkende til at telefonens sjekkes så ofte. Ja – mange sjekker til og med om de har fått noen varsler, sånn i tilfelle de ikke har kjent vibreringen i lomma.

Vis dem på PC-en i stedet

Er du som oss og bruker store deler av arbeidsdagen foran PC-en, finnes det muligheter for å vise mobilvarslene på PC-en når de tikker inn.

Da slipper du å fiske frem mobiltelefonen fra lomma i tide og utide.

For deg som har Android:
Har du Android-telefon finnes det flere løsninger. Vi har selv testet to av dem med hell.

VISER VARSLER: Pusbullet er en populær tjeneste som lar deg se varsler fra telefonen på PC-en. Du kan også bruke tjenesten for å sende og lese SMS, sende filer og tekst fra en enhet til en annen og lignende. Foto: PUSHBULLET
VISER VARSLER: Pusbullet er en populær tjeneste som lar deg se varsler fra telefonen på PC-en. Du kan også bruke tjenesten for å sende og lese SMS, sende filer og tekst fra en enhet til en annen og lignende. Foto: PUSHBULLET Vis mer


Den ene er Pushbullet – en tjeneste vi også har skrevet om før. Foruten å la deg se Android-varselene på PC/Mac (i form av en nettleserutvidelse for Chrome, Firefox, Opera og Safari) kan tjenesten også brukes til å sende filer, tekst og annet mellom enhetene du har koblet til den samme kontoen.

Pushbullet endret nylig tjenesten sin slik at ikke alle funksjonene er tilgjengelig i gratisutgaven lenger. Blant annet må du betale om du vil ha tilgang til den universelle klipp og lim-funksjonen (der det du kopierer på en enhet kan limes inn på en annen), og gratisversjonen har fått enkelte andre begrensninger.

For eksempel er det ikke mulig å interagere med varslene (f.eks. å klikke på et Facebook-varsel for å hoppe direkte til Facebook). Dog er det fortsatt mulig å se varslene på PC-en uten å betale for tjenesten, som for øvrig koster rundt 350 kroner i året om du vil ha alle funksjonene; en pris skaperne har fått kritikk for av mange.

Mer informasjon om hvordan det fungerer finner du på pushbullet.com. I praksis må du laste ned appen på telefonen og logge på med Google eller Facebook-kontoen din, og deretter laste ned nettleserutvidelsen på PC-en og logge inn på tilsvarende måte der. Appen geleider deg trinn for trinn slik at du får satt det opp.

ENKEL LØSNING: Desktop notifications har ikke like mange funksjoner som Pushbullet, men er enkel å sette opp og bruke. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ENKEL LØSNING: Desktop notifications har ikke like mange funksjoner som Pushbullet, men er enkel å sette opp og bruke. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer


En annen enkel løsning er Desktop Notifications, som er utviklet ved universitetet i Stuttgart. Her installerer du enkelt og greit appen på telefonen, gir den tilgang til varslingene og logger på med Google-kontoen din.

Dernest finnes det en utvidelse til Chrome og Firefox som du legger til og kobler til i andre enden. Om du vil kan varslene sprette opp på PC-skjermen og vises i x antall sekunder, eller en litt mer subtil variant der utvidelsesikonet merkes på verktøylinja.

Her kan du også klikke på varslene, f.eks. for å hoppe direkte til Gmail-innboksen om du blir varslet om en ny e-post. I mobilappen kan du dessuten velge hvilke apper som skal gi PC-varsler og ikke.

Desktop notifications for Android (Play Butikk, gratis)
Tillegg til Google Chrome (Chrome web store, gratis)
Utvidelse til Firefox (Noe begrenset i forhold til Chrome-utgaven)

LES OGSÅ: Slik får du hele mobilbildet på PC-skjermen


For deg som har iPhone:
Nevnte Pushbullet har også støtte for iOS, men har kun støtte for å sende varsler til en Mac (fungerer altså ikke med Windows).

Den samme begrensningen gjelder for Notifyr. Faktisk har vi ikke klart å finne en løsning som fungerer mellom iOS og Windows, men tips oss gjerne i kommentarfeltet om du vet bedre.

Begge appene baserer seg på at varslene sendes over Bluetooth LE og fordrer derfor at man har aktivert Bluetooth på begge enheter, og at de er nye nok (iPhone 4 og oppover, Mac fra 2011 og senere). I motsetning til Android-løsningene over betyr det også at enhetene må være i nærheten av hverandre.

De nevnte Android-løsningene kan vidersende varsler selv om enhetene måtte befinne seg på helt forskjellige plasser, gitt at de begge er slått på og har nettilgang.

Blir det for mye mas? Slik slår du av varsler på iPhone og Android

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer