Betrodde kontakter

Facebook fjerner sikkerhetsfunksjon

Blir kontoen din hacket, kan du ikke lenger få hjelp av venner.

FACEBOOK: Med sine nesten tre milliarder brukere er Facebook et yndet mål for hackere. Foto: Olivier Douliery/AFP/NTB
FACEBOOK: Med sine nesten tre milliarder brukere er Facebook et yndet mål for hackere. Foto: Olivier Douliery/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2013 har Facebook hatt en funksjon kalt «Betrodde kontakter», som lar deg velge ut opptil fem personer som kan hjelpe deg å få tilgang til kontoen din dersom du glemmer passordet eller blir hacket.

Den har fungert slik at dersom det uheldige skulle inntreffe, vil Facebook sende en separat sikkerhetskode til hver kontakt du har oppført som du kan bruke for å komme inn på kontoen din igjen.

Oppdater kontaktinfoen

Nå har imidlertid Facebook begynt å varsle brukere om at betrodde kontakter snart avvikles.

- Det betyr at vennene du har valgt, ikke lenger kan hjelpe deg å komme tilbake på Facebook hvis du mister tilgangen til kontoen din, skriver de på sitt hjelpesenter.

Facebook ber nå brukerne om å kontrollere at e-post og telefonnummer er oppdatert i kontoinnstillingene.

Aktiver tofaktor

I stedet for betrodde brukere bør du aktivere tofaktorautentisering som en ekstra sikkerhet på din Facebook-konto – noe Facebook anbefaler at du gjør.

Da må du bekrefte hver innlogging med en en ekstra kode du enten får på SMS eller i en autentiserings-app, som Microsoft Authenticator, og det begrenser mulighetene for at andre får tilgang til kontoen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.