App Store

Facebook hardt ut mot Apple

– Folk tror de støtter en liten bedrift, men 30 prosent går til et selskap som er verdt nesten 2 billioner dollar.

FACEBOOK: Det sosiale mediet langer ut mot Apple. Foto: DENIS CHARLET/AFP/NTB Scanpix
FACEBOOK: Det sosiale mediet langer ut mot Apple. Foto: DENIS CHARLET/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«Fortnite»-skaper Epic Games gikk hardt ut mot Apple etter at selskapet forrige uke fjernet det populære spillet fra App Store. Spillet er også blitt fjernet fra Play Store.

Spotify har i lang tid vært kritiske mot App Store-retningslinjene og nylig reagerte Microsoft etter at spilltjenesten xCloud fikk avslag i Apples gjennomgang, samtidig som den ble tilgjengelig på Android.

Nå retter også Facebook skarp kritikk mot Apple.

Det sosiale mediet har opprettet en ny funksjon til arrangementer der Facebook-sidenes eiere, være seg alt fra yogainstruktører til hobbykokker, kan opprette virtuelle arrangementer som brukere betaler for å delta på.

I et innlegg på sine nettsider forklarer Facebook at tanken bak ordningen, er å hjelpe små bedrifter med å nå ut til kundene sine under coronapandemien, som gjør det utfordrende for mange å jobbe som før.

– 30 prosent går til et billionselskap

Disse småbedriftene vil tjene mindre på iOS-brukere enn Android-brukere, og det er det som får Facebook til å reagere overfor Apple. Ifølge Facebook nekter Apple å fravike fra sine vanlige retningslinjer for App Store, som innebærer at Apple tar 30 prosent av hver transaksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer