Facebook lager Clubhouse-konkurrent

De største sosiale mediene kaster seg på lydchat-hypen.

VIL VÆRE MED I KLUBBEN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg sikter seg inn mot den nye snakkisen i sosiale medier, Clubhouse. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB
VIL VÆRE MED I KLUBBEN: Facebook-sjef Mark Zuckerberg sikter seg inn mot den nye snakkisen i sosiale medier, Clubhouse. Foto: Eric Risberg/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Clubhouse er den nye snakkisen innenfor sosiale medier om dagen.

Det er en app, foreløpig kun for iPhone, hvor man samles i ulike «rom» og høre på eller delta i diskusjoner. Alt er lydbasert, det er ingen mulighet for video eller skriftlig kommunikasjon.

Clubhouse ble offisielt lansert i april 2020. Appen ble tidlig en hit i Silicon Valley, og blant flere toneangivende amerikanske kjendiser, skriver Dagbladet.

Etter at Elon Musk nylig dukket avholdt en livesamtale på appen, økte antall brukere fra tre til fem millioner på bare ti dager. I skrivende stund skal tallet være oppe i seks millioner.

Clubhouse finnes foreløpig kun på iPhone, og du må ha en invitasjon for å bli med - noe som trolig bidrar til hypen.

Zuckerberg-interesse

Ikke overraskende har de største sosiale mediene nå fattet interesse for Clubhouse. The New York Times melder nå at Facebook jobber med en konkurrerende tjeneste.

Nyheten kommer bare dager etter at Facebook-sjef Mark Zuckerberg overrasket alle med sin deltakelse i en diskusjon i Clubhouse om fremtiden til utvidet og virtuell virkelighet, ifølge Business Insider.

Facebook er ikke fremmed for å herme etter konkurrentene, eller stjele skamløst vil noen kanskje si, med Stories-funksjonen de tok fra Snapchat som det kanskje største eksempelet. I fjor lanserte de også sin TikTok-konkurrent kalt Reels.

Twitter tester ut Spaces

Twitter er for øvrig allerede i gang med å teste ut sin Clubhouse-kopi kalt Spaces.

Enn så lenge fungerer den kun i iOS-utgaven av Twitter-appen, og du må ha invitasjon for å delta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer