Facebook med egen foto-app

Bare uker etter oppkjøpet av Instagram har Facebook lansert en egen fotoapp for iPhone.

Facebook Camera er en frittstående foto-app fra Facebook.
Facebook Camera er en frittstående foto-app fra Facebook. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er bare en drøy måned siden Facebook kjøpte Instagram; et 100% mobilt sosialt nettsamfunn for å utveksle bilder.

>> Slik får du Instagram-bildene på kjøleskapet

Nå har nettgiganten lansert nok en app. Fra før finnes både Facebook-appen – samt Facebook Messenger, som kun inneholder meldingsdelen av Facebook.

Facebook Camera er en app som både lar deg knipse, dele og se på bilder fra resten av Facebook-vennene. I nyhetsstrømmen får du kun se de postene som inneholder et bilde – ingen videoer, lenker eller andre statusoppdateringer.

Rundt et dusin filtre er tilgjengelige etter at du har tatt bilde. I tillegg kan det beskjæres før du deler det på Facebook.
Rundt et dusin filtre er tilgjengelige etter at du har tatt bilde. I tillegg kan det beskjæres før du deler det på Facebook. Vis mer


Instagram-inspirerte filtre

Bilder du tar i appen lagres rett til kamerarullen på telefonen og kan også fikses på i etterkant; både i form av beskjæring, men også med filtre på samme måte som på Instagram. Det skal sies at vi synes filterne er langt mer spenstige på "originalen" og at Facebook-appen ikke når helt opp på det punktet.

Mer elegant er det at man på en enkel måte kan merke flere bilder og dele på Facebook. Inntil 30 bilder kan deles i én og samme post (vi har sjekket!).

Pass på når du kommenterer Facebook-innlegg

Hva skjer med Instagram?

Så – er dette den første spikeren i Instagram-kista? Nei, tror vi. Facebook har vært klare på at Instagram-tjenesten vil bestå, og Facebooks kamera-app lar deg kun dele bilder på sitt eget nettverk. For mange er noe av sjarmen med Instagram at man kan være noe anonym og dele bilder med folk man ikke nødvendigvis hilser på daglig.

PS! Facebook Camera er foreløpig ikke tilgjengelig i den norske versjonen av App Store, så har du lyst til å prøve må du skaffe deg en amerikansk iTunes-konto. Har du det, finner du den her:

Facebook Camera (US App store, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer