Slik finner du frem i nye Messenger

Facebook Messenger har blitt ny

Nå skal meldingsappen bli mindre komplisert.

BLIR NY: Facebook har redesignet Messenger slik at den skal være enklere å bruke. Foto: Facebook
BLIR NY: Facebook har redesignet Messenger slik at den skal være enklere å bruke. Foto: Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For fem år siden ble det stor oppstandelse da Facebook valgte å fjerne chattefunksjonalitet fra hovedappen, for å flytte det over i en egen egen meldingsapp.

Folk raste over at de ble tvunget til å bruke Messenger-appen, men furoren la seg fort. I dag er det en av de mest populære meldingstjeneste på mobil, med 1,3 milliarder månedlige brukere.

Enklere brukergrensesnitt

Facebook Messenger har etter hvert fått mye funksjonalitet utover bare å sende meldinger. Gruppechat, videosamtaler, spill, chatbots, historier og masse mer. Jo mer funksjonalitet, jo mer tungrodd har den blitt.

I disse dager ruller imidlertid Facebook en ny versjon av Messenger hvor de har tatt sikte på å gjøre appen lettere å bruke. Den viktigste endringen er at de har forenklet brukergrensesnittet fra ni til tre faner.

TRE FANER: I nye Messenger er det kun tre faner å forholde seg til. Foto: Facebook
TRE FANER: I nye Messenger er det kun tre faner å forholde seg til. Foto: Facebook Vis mer

I de tre nye fanene finner man følgende funksjoner:

  • Chatter: Her kan du kan se alle samtalene dine, starte en ny samtale eller ta et bilde for å laste opp til din Facebook-historie eller dele med andre i Messenger.
  • Personer: Samler de gamle fanene Personer og Aktiv; her skal du kunne finne venner og se hvem som er online (en liten grønn prikk indikerer om en bruker er aktiv; dette vil du også se i chatter-fanen). Du skal også kunne se historier (men har en bruker en blå sirkel rundt profilbildet sitt, kan du også se historien ved å trykke på bildet).
  • Utforsk: Her finner du bedrifter, sider og spill du kan få tilgang til rett i meldingsinnboksen din. For eksempel kan du få siste oppdateringer fra Ylvis, spille 8 Ball Pool eller sende en melding til Altibox.

PS: Sliter du med å finne meldingsforespørsler (altså meldinger fra folk du ikker er venner med) i nye Messenger, gå til Personer-fanen, trykk på «Legg til kontakter»-ikonet øverst til høyre og velg Forespørsler.

Fargegraderinger i samtaler

NYE FARGER: Velg en av de fire øverste nye fargene for å få gradering i snakkeboblene. Skjermbilde: Kirsti Østvang
NYE FARGER: Velg en av de fire øverste nye fargene for å få gradering i snakkeboblene. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Er du blant dem som liker å personliggjøre de forskjellige samtalene i Messenger, vil du sette pris på de nye fargegraderingsmulighetene i samtalebobler.

Fra før av har du kunnet tilpasse de enkelte samtalene med farger og emojier, og du har også kunnet gi dem et eget navn.

Ved å trykke øverst i en samtale, kommer du til en innstillingsmeny for den spesifikke samtalen.

Under farger finnes det nå ulike fargegraderinger du kan velge. Bruker du en av disse, vil du se at fargene forandrer seg mens du blar oppover og nedover i samtalen.

Kommer snart: mørk modus

Kanskje har du hatt den nye Messenger-versjonen en liten stund som oss. Har du fremdeles den gamle, fortvil ikke, den kommer. Facebook ruller den gradvis ut til alle brukere.

«I nær» fremtid vil Facebook Messenger også få mørk modus, som gjør at grensesnittet blir nærmest svart, i stedet for hvitt som i dag. Dette vil gjøre appen mer behagelig å bruke på kveldstid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer