Vil integrere WhatsApp, Instagram og Facebook Messenger

Facebook planlegger store endringer for meldings-appene: - Uunngåelig

Ett skritt nærmere en felles app.

Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix
Foto: Yui Mok/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var uunngåelig, skriver Wired.

Facebook jobber angivelig med å integrere WhatsApp og Instagram med Facebook Messenger, slik at brukerne enklere vil kunne kommunisere med hverandre på tvers av tjenestene, kommer det nå frem i en avsløring i The York Times.

Enn så lenge ser det ut til at tjenestene skal fungere som enkeltstående apper, men «den underliggende tekniske infrastrukturen blir slått sammen», sier kilder til avisen.

- Det vil bringe sammen tre av de største meldingstjenestene i verden, som mellom seg vil ha over 2,6 milliarder brukere, skriver de.

Prosjektet skal ferdigstilles mot slutten av året eller tidlig neste år.

Lover full kryptering

Denne nye infrastrukturen vil støtte såkalt «end-to-end-encryption», altså full kryptering, slik at meldingene ikke skal kunne leses av tredjeparter.

Per i dag er det kun WhatsApp som støtter dette.

- I teorien betyr dette at alle de tre plattformene bør bli sikrere, men i realiteten tviles det på om så blir tilfelle, skriver Forbes.

Nyheten blir møtt med blandet mottakelse.

Facebook i hardt vær

Facebook er allerede i hardt vær i kjølvannet av både Cambridge Analytica-skandalen og etter å ha blitt hacket og utsatt for flere datalekkasjer det siste året.

Ifølge Forbes forlater brukerne Facebook nå i hopetall.

Ved å integrere de tre tjenestene, håper Facebook-sjef Mark Zuckerberg å holde på engasjementet i selskapets økosystem, med mål om å gjøre det mindre attraktivt å bruke konkurrerende tjenester fra selskaper som Apple og Google, ifølge The New York Times.

Wired skriver at Facebooks planer trolig vil havne i søkelyset til tilsynsmyndigheter, særlig i EU, som gransket Facebooks oppkjøp av WhatsApp i 2014.

Da Facebook kjøpte både WhatsApp og Instagram, lovet Mark Zuckerberg begge ville leve videre som separate apper i fremtiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer