Viste fremmedes gratulasjonsmeldinger

Facebook snur

Mange har irritert seg, men Facebooks eksperiment ser ut til å være over.

IRRITERENDE: Forrige uke opplevde mange å se andre folks bursdagsgratulasjoner i nyhetsfeeden, selv om man ikke var venner med bursdagsbarnet. Foto: Pål Joakim Pollen
IRRITERENDE: Forrige uke opplevde mange å se andre folks bursdagsgratulasjoner i nyhetsfeeden, selv om man ikke var venner med bursdagsbarnet. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Forrige uke fikk vi flere meldinger om at folk fikk opp en ny type innhold i Facebook-feeden sin, nemlig «gratulerer med dagen»-meldinger venner hadde postet på Facebook-profilen til andre – som man ikke var venn med selv.

Skapte reaksjoner

Det fikk mange til å reagere:

Vi oppdaget også et par av denne typen meldinger på vår nyhetsfeed, og vi bet oss merke til at dette skjedde i de tilfellene der bursdagsbarnet hadde åpnet for at venners venner (eller alle) kunne se det som ble postet på veggen.

– Tilbakestilt

Nå kan det se ut til at irritasjonen allerede er borte. Fra Facebooks presseavdeling får DinSide beskjed om følgende:

Dette er en del av en endring vi har testet for å forstå virkningen av å vise folk innlegg fra personene, sidene, og gruppene de følger, når disse legger ut innhold på andre personer, sider og grupper de kanskje ikke er koblet til, men hvor personverninnstillingene lar dem se innlegget. Vi fikk tilbakemelding om at denne opplevelsen var forvirrende, og har derfor tilbakestilt denne endringen.

Altså var dette en slags test fra Facebooks side som de nå har gått tilbake på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer