Facebook vil gjøre det enklere å glemme eksen

Nytt verktøy lar deg skjule innhold fra personen du går ut av et forhold med.

NETTHJEMSØKT AV EKSEN? Nå vil Facebook gjøre det lettere å «glemme» han eller henne. Foto: CRESTOCK / FACEBOOK
NETTHJEMSØKT AV EKSEN? Nå vil Facebook gjøre det lettere å «glemme» han eller henne. Foto: CRESTOCK / FACEBOOK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke nok med at du plutselig har gått fra å være kjæreste, kone eller mann til å være eks, nå skal også hele verden få vite om det også, eller hele Facebook, noe som av og til kan føles som det samme.

Ja, og så er det ikke bare det at folk kan se at du plutselig er singel, men så blir du kanskje nett-hjemsøkt av den nye eksen, som du kanskje ikke tåler trynet på eller som har fått seg ny kjæreste.

Nå har Facebook laget et nytt verktøy som skal «forbedre opplevelsen når et forhold tar slutt», som de selv skriver i en pressemelding.

LES OGSÅ: Skjul bruddet på Facebook

Brudd-veiviser

Ifølge The Verge består verktøyet av tre komponenter, ett som begrenser hvor mye du ser av eksen din på Facebook, ett som begrenser hvor mye eksen din ser av deg og ett som begrenser hva andre kan se av tidligere innhold hvor dere begge er tagget.

Disse tingene kan man i stor grad allerede gjøre, men som The Verge skriver, er det ikke alle som er klar over det, særlig fordi Facebook stadig vekk endrer sine personvern-innstillinger, noe som kan gjøre det vanskelige å finne.

Når du endrer statusen din fra å være i et forhold til singel, vil du få opp en veiviser som tar deg gjennom de ulike endringene du kan gjøre i hvordan du og andre ser innhold fra deg og din ekskjæreste, uten at du må blokkere eller slette personen som Facebook-venn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer