Slett telefonnummeret ditt

Facebooks hemmelige funksjon

Facebook har telefonnummeret ditt, men det finnes en funksjon som lar deg slette det.

SKJULT FUNKSJON: Facebook har et sletteverktøy de ikke har fortalt noen om høyt. Foto: Kirsti Østvang
SKJULT FUNKSJON: Facebook har et sletteverktøy de ikke har fortalt noen om høyt. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om du aldri har hatt en konto på Facebook, er det en stor mulighet for at de har telefonnummeret eller e-postadressen din.

Omdiskutert praksis

I årevis har Facebook har bedt brukere om å dele kontaktene sine med appen for å koble dem sammen med venner og familie på plattformen.

Praksisen har blitt sterkt kritisert, da det har ført til at flere trolig uvitende har delt kontaktopplysningene til andre som ikke engang er medlem.

Nå viser det seg imidlertid at Facebook har en hemmelig funksjon som lar deg slette disse dataene.

Funksjonen ble lansert i mai 2022, men ifølge Business Insider har ikke Facebook-eier Meta sagt noe offentlig om det før avisa nylig fikk et tips om at det lå godt skjult i tjenestens hjelpesider.

Slik fungerer det

Selve verktøyet er enkelt å bruke. Du velger først hva slags kontaktinformasjon det skal søke etter; mobilnummer, fasttelefonnummer eller e-postadresse.

Så må du velge hvilken plattform det skal søkes i, Facebook og Messenger og/eller Instagram. Like greit å kjøre på med alle sammen først som sist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.