Onavo Protect:

Facebooks «spion-app» fjernet fra App Store

… men er fortsatt tilgjengelig for Android.

BORTE: Facebook brukte appen Onavo Protect til å overvåke folks telefoner. Nå er appen fjernet fra App Store. Foto: Pål Joakim Pollen
BORTE: Facebook brukte appen Onavo Protect til å overvåke folks telefoner. Nå er appen fjernet fra App Store. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Tidligere i år skrev vi om hvordan Facebooks innebygde «protect»-funksjon i praksis var en app som kunne følge med på alt du gjorde på telefonen.

Appen, Onavo Protect, er en VPN-tjeneste som ble kjøpt opp av Facebook i 2013. Nå har Facebook valgt å fjerne den fra App Store, etter anmodning fra Apple.

Brøt med personvernsregler

Ifølge The Wall Street Journal (krever abonnement) skal Apple ha informert Facebook om at funksjonaliteten i Onavo Protect-appen var i strid med de nye personvernsreglene som ble innført for iOS-utviklere i sommer, der det legges begrensninger på innsamling av personlige data og videresalg av disse.

– Når folk har lastet ned Onavo, har vi alltid vært tydelige på hva slags informasjon som samles inn og hvordan det blir brukt, sier en talsperson i Facebook til The Verge, og presiserer at selskapet følger reglene Apple setter for iOS-apper.

Fjernet fra App Store

Etter anmodningen fra Apple, har Facebook valgt å fjerne Onavo Protect fra App Store. Brukere som allerede har lastet ned appen kan dog fortsatt bruke den som før.

Den er imidlertid fortsatt tilgjengelig for Android-telefoner, via Googles app-butikk.

Som sist understreker vi at en VPN-tjeneste er noe vi anbefaler deg å betale for. Her rutes all trafikk til og fra enheten din via en server på nettet, og om tilbyderen ikke tar betalt for det, må pengene nødvendigvis hentes på andre måter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer