Slik får du tilgang til Facebooks nye videotjeneste

Facebooks YouTube-konkurrent lansert i Norge

Samler alt videoinnhold på ett sted.

NY VIDEOTJENESTE: Nå får nordmenn en ny knapp i Facebook-appen som gir tilgang til den nye videostrømmetjenesten Watch. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
NY VIDEOTJENESTE: Nå får nordmenn en ny knapp i Facebook-appen som gir tilgang til den nye videostrømmetjenesten Watch. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Ett år etter at Facebook lanserte sin videostrømmetjeneste Watch i USA, er den nå klar for resten av verden. Det meldte selskapet i et blogginnlegg onsdag.

Facebook Watch omtales som en rival til Googles YouTube, men ifølge BBC konkurrerer den også mot så vel tradisjonelle TV-kanaler som andre nettbaserte tjenester som Netflix, Amazon Video og Facebooks egen Instagram TV.

Gratis, men med reklame

I motsetning til disse flere av dagens strømmetjenesten vil imidlertid Facebook Watch være gratis, skriver NRK.

Inntekter skal i stedet komme fra reklame i vidoene, noe som innføres gradvis utover september - deriblant i Norge, sier Facebooks visepresident for video Fidji Simo til NRK.

Facebook tar 45 prosent av reklameinntektene, mens resten går til produsentene av videoene.

I Asia vises Premier League

Watch-tjenesten ser ut til å samle alt videoinnhold på Facebook, men skal også av såkalt originalt innhold produsert eksklusivt for plattformen.

ABC, Fox News, Vice og Buzzfeed er blant aktørene som skal ha laget innhold til tjenesten, ifølge BBC.

Og mer kommer. Tidligere i sommer vant Facebook for eksempel rettighetene for å vise Premier League-fotball i Asia, ifølge den britiske avisen Standard.

Slik får du tilgang til Watch

Watch er tilgjengelig i Facebook-appen til iOS og Android. Vi har fått den som et nytt ikon i menylinjen nederst på iPhone. Du finner den imidlertid også ved å trykke på Mer-menyen (de tre horisontale stripene) og velge Watch.

VIDEOSTRØM: I Watch-fanen får du opp videoer basert på dine preferanser og sider du følger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VIDEOSTRØM: I Watch-fanen får du opp videoer basert på dine preferanser og sider du følger. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Øverst i Watch-feeden vil du få opp en visningsliste, som er de ferskeste videoene fra sider du følger. Deretter kan du bla deg nedover i «populære videoer for deg».

Ser du en video i nyhetsstrømmen, men ikke har tid til å se den med en gang, kan du lagre den og se på den senere i Watch.

Facebook satser også på interaktivitet i tjenesten, og har blant annet en såkalt Watch Party-funksjon, som lar deg se videoer sammen med andre, foreløpig bare i grupper.

Facebook Watch skal for øvrig også være tilgjengelig via Apple TV, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV, Android TV, Xbox One og Oculus TV, skriver The Verge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer