Melding krasjer iPhone - igjen

Får du denne meldingen på iPhone, krasjer den

Og ikke får du åpnet appen etterpå heller.

OOPS: Mottar du dette indiske tegnet på en iPhone, krasjer appen fullstendig og vil ikke starte igjen. Foto: Tom Warren/Twitter
OOPS: Mottar du dette indiske tegnet på en iPhone, krasjer appen fullstendig og vil ikke starte igjen. Foto: Tom Warren/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gang det skjer at noen oppdager at iPhone er «allergisk» mot enkelte tegn, og nå har det skjedd igjen.

Denne gangen er det et indisk tegn som forårsaker krøll. Det ble oppdaget av det italienske nettstedet Mobile World, og hvordan det hele fortoner seg, ser du i videoen under:

Som du ser, mottar telefonen en melding med et kryptisk tegn i, og når eieren prøver å åpne meldingsappen, starter hele telefonen på nytt. Deretter er det umulig å åpne meldingsappen, siden telefonen krasjer hver gang den skal vise dette tegnet.

Og det med gjeldende versjon av iOS; versjon 11.2.5.

Ikke bare meldinger-appen

The Verge har testet med flere meldingsapper, og det viser seg at det samme skjer om tegnet mottas via Whatsapp, Facebook Messenger, Outlook og Gmail. Telegram og Skype fungerer imidlertid som normalt.

Om du opplever det samme, kan det være kjekt å vite at problemet kan løses ved at noen sender deg en melding til, slik at du kan klikke på dette varselet og da komme direkte inn i den tråden i stedet.

Rettet i kommende versjon

Neste versjon av iOS, versjon 11.3, som foreløpig er tilgjengelig i betaversjon ser ikke ut til å være rammet av samme svakhet.

Men imens ser det ut til at Apple blir nødt til å lappe litt på 11.2.5 også.

Apple har vært i vinden de siste ukene på grunn av flere slike svakheter. Blant annet hadde MacOS et sikkerhetshull som gjorde det enkelt for uvedkommende å få root-tilgang på datamaskinen.

Før jul ble det også oppdaget en svakhet i HomeKit, som gjorde at uvedkommende kunne få tilgang til smarthjem-enheter, garasjeporter og liknende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer