«Data rollover» hos Ice.net og Talkmore

Får med ubrukt data til neste måned, men ikke ubegrensa

To operatører mener begge at de er først i Norge.

NÅ KAN DU RULLE DATA: Ice.net- og noen Talkmore-kunder får nå med seg data de ikke bruker opp av datakvota til neste måned. Foto: Julia Sjoberg / Folio / NTB Scanpix
NÅ KAN DU RULLE DATA: Ice.net- og noen Talkmore-kunder får nå med seg data de ikke bruker opp av datakvota til neste måned. Foto: Julia Sjoberg / Folio / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ice.net har i TV-reklamer gjennom helga bedt alle kunder om å sjekke e-posten sin. Der skal de ha fått nyheten om det nye opplegget Ice.net kaller «data rollover».

Konseptet er å få med seg dataen man ikke bruker av datakvota over til neste måned. Har du 2 gigabyte (GB) inkludert i abonnementet, men bruker bare 1 GB? Da får du 3 GB totalt å bruke neste måned.

- Telebransjen har det med å følge hverandre, tror du flere kommer med noe liknende i nærmeste framtid?

- Det må du nesten spørre dem om, sa administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.net til Dinside, da vi snakket med han fredag.

RULLER: Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.net lar nå kundene sine rulle data over fra en måned til en annen. Foto: Ice.net
RULLER: Administrerende direktør Eivind Helgaker i Ice.net lar nå kundene sine rulle data over fra en måned til en annen. Foto: Ice.net Vis mer

Allerede dagen etter kom Talkmore med en melding: De også innfører konseptet, under samme navn. Og tiden vil vise om enda flere hiver seg på.

Slik fungerer «data rollover»

Begge operatørene mener de er først i Norge: Ice.net var først med lanseringen, mens Talkmore påpeker at de allerede har innført ordningen. Ice.net-kundene får dette først i mars.

Slik fungerer det:

  1. Si du har et abonnement på 2 GB og bruker 1 GB data i mars.
  2. Du får da 1 GB ekstra data i april, altså totalt 3 GB å bruke.
  3. Si du bruker 1 GB i april, også. Hos Ice.net får du da 2 GB overført til neste måned, fordi du da hadde 3 GB totalt – og dermed 4 GB å bruke i mai. Hos Talkmore får du bare overført 1 GB, og fortsatt 3 GB totalt, da overføringen bare gjelder måned for måned, uten mulighet for å spare opp.
  4. Bruker du bare 1 GB data også i mai, får du ikke overført mer enn 2 GB til juni hos Ice.net – til tross for at du egentlig hadde 4 GB totalt i april, og dermed egentlig 3 GB til gode. De tillater bare overføring av det samme som datakvota – for eksempel maks 2 GB fra en måned til en annen med et 2 GB-abonnement. Til gjengjeld går ikke GB «ut på dato»: Det du sparer opp kan du ta med deg utover året.

«Datarulling»?

  • Det er ikke tilfeldig at både Ice.net og Talkmore har valgt nøyaktig det samme navnet for konseptet: «Data rollover».
  • «Rollover data» og «data rollover» er allerede et begrep som brukes av mobiloperatører i blant annet USA.
  • Om konspetet brer om seg også i Norge, kan vi kanskje heller begynne å kalle det datarulling, slik blant annet E24 allerede har gjort?
  • «Jeg rulla over endel data etter USA-turen forrige måned, så vi kan se filmen på mobilen min».

Ikke ubegrensa sparing

Hverken Talkmore eller Ice.net tillater altså at du får mer enn maks det dobbelte av datakvota di etter «datarulling».

Samtidig skriver Ice.net på sine nettsider at de «mener det er feil at du ikke får brukt det som du allerede har betalt for».

- Men hvorfor får man da ikke spart opp mer enn datakvota? Man har jo betalt for den dataen man «mister» ved denne regelen, også.

- Da har du valgt feil abonnement, og vi skal hjelpe deg å få det abonnementet du trenger, svarer Helgaker i Ice.net.

Gjelder ikke alle

Ice.net har nå innført opplegget på alle sine privatabonnementer. Det vil si abonnementer fra deres Mobil 1 GB til 99 kroner måneden.

Men hos Talkmore gjelder bare «data rollover» på abonnementene fra og med Fritt 3 GB eller Fritt + EU 2 GB; altså abonnementene som koster fra 249 kroner måneden.

- Og hvordan skal folk klare å holde oversikt over dette?

- Du har en app som sier hvor mye du har igjen, og hvor mye du eventuelt har med deg fra forrige måned, forteller Helgaker i Ice.net.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer