Apple Music:

Får snart bedre lyd

Både tapsfritt komprimert lyd og Dolby Atmos kommer til hele musikkbiblioteket.

FÅR SUPERLYD: Snart vil Apple Music både by på tapsfritt komprimert musikk og spatial audio på hele sitt musikkbibliotek. Foto: Pål Joakim Pollen
FÅR SUPERLYD: Snart vil Apple Music både by på tapsfritt komprimert musikk og spatial audio på hele sitt musikkbibliotek. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Flere strømmetjenester tilbyr nå bedre lydkvalitet enn det som var vanlig tidligere. Først ut var Tidal/Wimp, som allerede i 2013 kunne tilby tapsfritt komprimert lyd om du betalte for et noe dyrere Hifi-abonnement. De senere åra har selskapet også tilbudt tjenesten Tidal Masters med enda bedre lydkvalitet (24-bit/96 kHz).

Også Spotify annonserte tidligere i år at de snart vil tilby et eget Spotify Hifi-abonnement for dem som er ekstra opptatte av god lyd. Fra før har også Amazon et eget Music HD-abonnement med tilsvarende muligheter.

Apple oppgraderer biblioteket

Nå har Apple gjort det klart at deres Apple Music-bibliotek vil bli oppgradert fra juni av med tapsfritt komprimert lyd. Fra start av skal 20 millioner av de totalt rundt 75 millioner sporene tjenesten har å by på tilbys med høyere lydkvalitet, men i løpet av året skal samtlige spor være oppgradert.

Og det uten ekstra kostnad for kundene - studenter og familieabonnementer inkludert. Det har gjort at Amazon senest i går annonserte at deres Music HD-abonnement ikke lenger ville utgjøre noen ekstra kostnad over den «vanlige» Unlimited-tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.