Apple Music:

Får snart bedre lyd

Både tapsfritt komprimert lyd og Dolby Atmos kommer til hele musikkbiblioteket.

FÅR SUPERLYD: Snart vil Apple Music både by på tapsfritt komprimert musikk og spatial audio på hele sitt musikkbibliotek. Foto: Pål Joakim Pollen
FÅR SUPERLYD: Snart vil Apple Music både by på tapsfritt komprimert musikk og spatial audio på hele sitt musikkbibliotek. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Flere strømmetjenester tilbyr nå bedre lydkvalitet enn det som var vanlig tidligere. Først ut var Tidal/Wimp, som allerede i 2013 kunne tilby tapsfritt komprimert lyd om du betalte for et noe dyrere Hifi-abonnement. De senere åra har selskapet også tilbudt tjenesten Tidal Masters med enda bedre lydkvalitet (24-bit/96 kHz).

Også Spotify annonserte tidligere i år at de snart vil tilby et eget Spotify Hifi-abonnement for dem som er ekstra opptatte av god lyd. Fra før har også Amazon et eget Music HD-abonnement med tilsvarende muligheter.

Apple oppgraderer biblioteket

Nå har Apple gjort det klart at deres Apple Music-bibliotek vil bli oppgradert fra juni av med tapsfritt komprimert lyd. Fra start av skal 20 millioner av de totalt rundt 75 millioner sporene tjenesten har å by på tilbys med høyere lydkvalitet, men i løpet av året skal samtlige spor være oppgradert.

Og det uten ekstra kostnad for kundene - studenter og familieabonnementer inkludert. Det har gjort at Amazon senest i går annonserte at deres Music HD-abonnement ikke lenger ville utgjøre noen ekstra kostnad over den «vanlige» Unlimited-tjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer