FAST + Telenor = multimedia på mobilen

Har du lyst til å få en melding på mobiltelefonen i det en person du interesserer deg for er på TV, og så kunne se bildene umiddelbart? DinSide har besøkt FAST, som mener de har løsninger som kan gi deg avanserte varslingstjenester og videooverføring på dagens mobilnett. Nå skal FAST og Telenor samarbeide om utviklingen av mobile Internett-tjenester.

Publisert

Mange er spente på fremtidens ”tredje-generasjons” mobilløsninger, som bl.a. skal gi deg multimedia-muligheter på mobiltelefonen om noen år. Men det norske selskapet Fast Search & Transfer (FAST) vil ikke vente så lenge...

FAST jobber innen tre hovedområder. Best kjent er selskapets søkemotorer på Internett, som inkluderer egne motorer for MP3-søk og WAP-søk. Men i tillegg jobber FAST, som stadig ekspanderer på lands- og verdensbasis, med løsninger for sanntidsfiltrering og varslingsløsninger, samt bilde- og videokomprimering. Flere av løsningene kan gi deg spennende muligheter på mobiltelefonen i nær fremtid, allerede før båndbredden på mobilnettet økes.

Torsdag 20. juli kom også nyheten om at FAST og Telenor Mobile Communications (TMC) har inngått en partneravtale om felles utvikling av mobile Internett-tjenester. I de neste tre årene skal de to norske selskapene jobbe sammen om å utvikle løsninger innenfor søkefunksjoner, posisjonering og multimedia for mobile Internett-portaler.

- Målet med avtalen er å utvikle innovative og markedsorienterte tjenester for det trådløse Internett, sier John M. Lervik, Chief Technology Officer (CTO) i FAST, i følge en pressemelding fra Telenor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer