Fasttelefoni på kanten av stupet

Kundene rømmer i rekordtempo fra alle selskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Det meste har sin tilmålte tid her på jorden, og nå kan det se ut til at fasttelefoni snart vandrer over terskelen til det hinsidige. Det skyldes først og fremst stadig lavere priser på mobiltelefoni, mens de som vil ha et "fast" alternativ oftere velger en prisgunstig bredbåndstelefoniløsning i stedet for de tradisjonelle (og kostbare) fastlinjene.

Tale er ikke viktig lenger

En annen grunn er naturligvis at fasttelefoni kun er forbundet med tale. Og som kjent er tale kun en bitteliten del av våre nye kommunikasjonsmønstre. For stadig flere i alle aldre er det SMS som er selve kjernen, enten man skal levere selvangivelsen eller slå opp med kjæresten.

I følge VG har telegiganten Telenor mistet over 100 000 fasttelefoniabonnenter bare det siste året. Det er en nedgang på 8,3%, det.

Nedgangen startet imidlertid for lenge siden. Mange regner 1995 som mobiltelefoniens kommersielle gjennombrudd, og allerede året etter startet tilbakegangen. Og det gjelder ikke bare Telenor, men alle konkurrentene også, i følge avisen.

20% borte på ett år

En av disse er Tele2. De har mistet 1/5 av sine fasttelefonikunder - bare det siste året. Fortsetter trenden er alle kundene borte allerede i 2012. Og trenden er den samme i hele Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer