Feil i Windows Phone kan føre til massiv databruk

Flere gigabytes til ingenting.

Har du opplevd at mobilen din har lastet ned data uten at du har vært klar over det? Bruk debatten nederst i artikkelen til å dele dine opplevelser med andre lesere. Foto: Kirsti Østvang
Har du opplevd at mobilen din har lastet ned data uten at du har vært klar over det? Bruk debatten nederst i artikkelen til å dele dine opplevelser med andre lesere. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har bekreftet at det er en feil i operativsystemet Windows Phone 8 som kan føre til massiv lasting av mobildata uten at du foretar deg noe som helst. Journalister knyttet til nettstedet The Verge opplevde at 3,3 GB med data ble lastet ned i løpet av en uke uten at de var klar over det. Av disse var 300 MB mobildata.

Les også: Kan dette redde dekningen?

Twitter-implementasjon

Feilen ligger i den innebygde Twitter-funksjonaliteten i operativsystemet gjennom People Hub (Personer). Det viser seg nemlig at mobilen hyppig laster ned profilbildene til Twitter-kontaktene dine, og jo flere kontakter du har, jo mer data lastes ned, skriver The Verge.

Ifølge nettstedet skal Microsoft ha en midlertidig fiks klar, som gjør at Twitter-kontoen kun synkroniseres en gang om dagen. Man kan også fjerne Twitter-kontoen og benytte webutgaven av Twitter til feilen er ordentlig fikset. Det har Microsoft lovet skal skje i løpet av de neste ukene, ifølge kilden.

Variabelt problem

I debatten knyttet til artikkelen kommer det imidlertid fram at problemet slett ikke er like stort hos alle Windows Phone-brukerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer