Fem batterityver du kanskje ikke visste om

Se film med lysstyrken på fullt gjør sitt innhogg på batteritiden, men det er også en rekke småting som gjør at telefonen bruker mer strøm.

STJELER BATTERI: Mange tenker ikke på at det å ha på vibrering på telefonen er med på å tømme batteriet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
STJELER BATTERI: Mange tenker ikke på at det å ha på vibrering på telefonen er med på å tømme batteriet. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er rart med det – i «gamle dager» kunne man vente en uke mellom hver gang man ladet mobiltelefonen. Nå er de fleste nødt til å plugge den i laderen ved leggetid, eller kanskje enda tidligere om de bruker den mye.

De fleste er kjent med at skjermen trekker mye strøm – at det å spille et grafisk tungt spill eller se video gjør at prosentene tikker nedover, og at det er lurt å slå av GPS om du ikke trenger å bruke det.

Imidlertid finnes det også andre batterityver som mange kanskje ikke er klar over. Her er noen av dem:

4G/LTE

Det siste året har 4G for alvor gjort sitt inntog spesielt på dyrere telefoner, og Telenor kunne forleden skilte med at 7 av 10 nordmenn nå har 4G-dekning utendørs der de bor (og enda færre innendørs).

Dog er det bare 12% av det totale norske arealet som har 4G-dekning utendørs, og det betyr at du svært ofte ikke vil ha tilgang til 4G-nettet uansett.

Når 4G er aktivert på telefonen vil den nemlig konstant lete etter et 4G-nett å koble seg på, og den letingen trekker strøm fra batteriet. Med mindre du har 4G-dekning stort sett hvor enn du ferdes, kan du derfor være tjent med å ta til takke med 3G-dekning slik at telefonen ikke bruker strøm på å søke etter 4G-sendere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer