Fem fine SMS-apper for Android

Du trenger ikke å ta til takke med den som fulgte med telefonen din.

KAN BYTTES: Det finnes mange SMS-apper til Android som byr på mer enn den som er standard. Foto: ALL OVER PRESS
KAN BYTTES: Det finnes mange SMS-apper til Android som byr på mer enn den som er standard. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens man på iOS og Windows Phone er nødt til å bruke SMS-appen som er standard i operativsystemet, gjelder ikke den samme begrensningen i Android.

Det betyr at du fint kan bytte ut SMS-appen med en annen. Det samme gjelder for øvrig tastaturet, ringeappen, launcheren (appen som fungerer som hjemskjerm og starter programmer), standard nettleser, standard kamera og – ja, det meste.

Flere funksjoner

Men hvorfor skal jeg bytte ut SMS-appen? spør du kanskje. Jo, fordi de aller fleste produsenter har ganske enkle SMS-apper der du i liten grad kan tilpasse utseendet, varslinger og lignende.

Dessuten finnes det SMS-apper som gir deg langt flere funksjoner, for eksempel muligheten til å ta automatisk backup til Dropbox, sette opp SMS-er til å bli sendt i fremtiden, låse enkeltsamtaler med låsemønster, individuell LED-blinkefarge per kontakt og mer til.

Les også: 10 smarte Android-apper

Enkelt å sette opp

For å bytte SMS-app trenger du bare å laste ned en ny fra Google Play-butikken. Mange slike apper har en startprosedyre som viser deg hvordan du setter appen som standard SMS-app, men dette kan du også gjøre manuelt via innstillinger-menyen.

Det varierer litt med hvilken Android-versjon og produsent du har – eksempelvis har Samsung Galaxy S5 et eget menyvalg for standardapplikasjoner, mens mange andre telefoner har dette valget gjemt under «flere innstillinger».

Selve SMS-meldingene ligger i en felles database, som alle SMS-appene deler på. Dermed vil du ikke begynne med blanke ark om du bytter app, så er det sagt.

Under finner du fem populære SMS-apper. Har du en egen favoritt, er det selvsagt bare å dele den i kommentarfeltet under artikkelen.

hello sms

ENKEL: hello sms sorterer samtalene i faner slik at du raskt kan bytte mellom dem.
ENKEL: hello sms sorterer samtalene i faner slik at du raskt kan bytte mellom dem. Vis mer


Den er kanskje ikke den rikeste hva gjelder funksjoner, men hello sms er en særdeles lekker SMS-app der de ulike samtalene er organiserte i faner. Dermed bytter du kjapt mellom dem ved å trykke på de ulike samtalene i venstre marg.

Det er også mulig å knytte appen til Facebook-kontoen din slik at dine venners profilbilder dukker opp i samtalene. Appen er tilgjengelig både med lyst og mørkt tema, og om du vil kan det mørke temaet vises kun på kveldstid.

hello sms (Google Play, gratis)

Les også: Du får ikke se meldingen før du har svart

EvolveSMS

PEN: EvolveSMS er pen å se på og lar deg bytte mellom samtaler ved å sveipe til høyre eller venstre.
PEN: EvolveSMS er pen å se på og lar deg bytte mellom samtaler ved å sveipe til høyre eller venstre. Vis mer


Denne er også fanebasert der man sveiper fra venstre for å se de ulike samtalene. Dessuten kan man sveipe til høyre og venstre for raskt å bytte mellom de ulike samtaletrådene.

EvolveSMS er rik på funksjoner. Blant annet kan du tilpasse varslingene per samtale (inkludert vibreringsmønster, varselikon, LED-farge og mer), beskytte samtaler med passord og svare på en SMS direkte via et sprettoppvindu (om du vil). Appen har også moduler (widgets) både for hjem- og låseskjerm og støtter emoji-ikoner både fra iOS og Android.

Appen er gratis å laste ned, men har to tilleggspakker som kan kjøpes for henholdsvis seks og ni kroner. Førstnevnte gir deg støtte for nedlasting av ulike temaer, kontaktbilder fra Facebook/Google+ og mer til. Funksjonspakken gir deg muligheten til å ta backup til Dropbox, sette opp fremtidige SMS (slik at en SMS blir sendt automatisk i morgen klokka ni, for eksempel) og privat innboks som skjuler enkelte samtaler.

EvolveSMS (Google Play, gratis)

Textra

RASK: Har du mange SMS-meldinger på telefonen er Textra blant de aller kjappeste.
RASK: Har du mange SMS-meldinger på telefonen er Textra blant de aller kjappeste. Vis mer


Textra har ikke så mye fancy fiksfakseri, men er rett og slett en solid og svært rask SMS-app du muligens vil sette pris på om du har en stor samling SMS og aldri sletter noe. Der kan enkelte andre SMS-apper bli trege i lengden.

Dog har den også enkelte funksjoner verdt å sette pris på, som å tilpasse samtalevinduet og varsler per samtale (rosa LED-blink når kjæresten sender melding er for eksempel mulig). Dessuten har den innbakt støtte for animerte GIF-bilder og et stort GIF-galleri tilgjengelig, om du synes sånt er morsomt.

Andre muligheter er å slå av varsler for enkelte samtaler (kjekt for gruppesamtaler du er lei) eller å sveipe fra høyre for å se individuelle tidspunkter pr melding i samtalen.

Textra (Google Play, gratis)

Go SMS Pro

NY LOOK: Go SMS Pro har støtte for hundrevis av temaer. Dette er Circle.
NY LOOK: Go SMS Pro har støtte for hundrevis av temaer. Dette er Circle. Vis mer


Vi kommer ikke utenom den mest nedlastede SMS-appen, og muligens også den aller mest avanserte. Over 75 millioner har lastet ned Go SMS Pro, som etter hvert har blitt så lesset med funksjoner at den for mange føles litt «bloated».

Her finnes hundrevis av temaer, gratismeldinger til andre Go SMS Pro-brukere (kjekt hvis du har venner i utlandet), utsatte SMS-meldinger, tilpasningsmuligheter en masse, støtte for telefoner med to SIM-kort, automatiske svar, sortering i mapper, private samtaler (passordbeskyttet) og mye, mye mer.

For en årlig sum kan du også låse opp flere funksjoner, som backup til nettskyen, mer avanserte private funksjoner, fri tilgang til temaer som ellers koster penger og mer til.

Go SMS Pro (Google Play, gratis)

Les også: Sniktitt på varslene uten å låse opp

chomp SMS

ANGRE: Med ChompSMS får du noen sekunder på å angre når du sender en melding.
ANGRE: Med ChompSMS får du noen sekunder på å angre når du sender en melding. Vis mer


Dette er også en SMS-app som har vært tilgjengelig lenge, men som ikke har blitt like «tung» med årene som Go SMS Pro.

Også her får du en haug av tilpasningsmuligheter per samtale, utsatte SMS-meldinger, låsing av enkeltsamtaler (eller hele appen), ferdigskrevne tekstsnarveier, blokkering av kontakter, backup til nettskyen og den slags.

En kjekk funksjon er også muligheten til å stoppe sendingen etter at du har trykket på send-knappen; tilgjengelig i noen få sekunder.

Appen er laget av Delicious Inc., de samme som har laget Textra.

Chomp SMS (Google Play, gratis)

Hvilken SMS-app bruker du, og hvorfor? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer