Fem kjekke Android-apps for root-brukere

Med alle rettigheter blir mulighetene flere.

Med root-tilgang på telefonen får også appene flere muligheter enn de hadde. (Foto: Droid boy av victoriawhite, CC-BY)
Med root-tilgang på telefonen får også appene flere muligheter enn de hadde. (Foto: Droid boy av victoriawhite, CC-BY) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du en Android-telefon i dag, kjører den en utgave av Googles mobile operativsystem, sannsynligvis tilpasset i større eller mindre grad av telefonprodusenten.

Og selv om Android er svært fleksibelt med tanke på tilpasninger, er det fortsatt ikke alt du kan endre på – eksempelvis kan du ikke avinstallere produsentens egne programmer, og det er også andre begrensninger rundt om du må leve med.

For å få full kontroll på telefonen, trenger du administratorrettigheter, og for å få det, må du roote telefonen. Forleden dag skrev vi en liten introduksjon til rooting, og som lovet i bunnen av artikkelen skal vi i dag ta en titt på apps som kun er tilgjengelige for root-brukere.

Har du ikke rootet telefonen? Samleside: Android-apps

Så, with no further ado:

Titanium Backup

En svært god backupløsning, som kan ta backup av hele telefonen (inkl apps og tilhørende data) til SD-kortet eller direkte til Dropbox. Backuprutiner kan også settes opp jevnlig slik at du slipper å tenke på dem, og applikasjonen har i tillegg flere avanserte muligheter – blant annet kan du avinstallere systemapplikasjoner (hvem bruker Aksjer-applikasjonen anyway?), eller fryse dem, slik at de ikke blir kjørende i bakgrunnen. Du kan også flytte apps til SD-kortet (selv om de ikke har støtte for det), men det krever da at du har partisjonert minnekortet i Ext2-format.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer