Fem matte-spill du kan trimme hjernen med i ferien

Du trenger ikke å koble ut hjernen helt selv om du har ferie.

BØR HOLDES I FORM: Å trene hjernen kan redusere risikoen for demens – her er fem matteapper å bryne seg på i ferien. Foto: SCANPIX
BØR HOLDES I FORM: Å trene hjernen kan redusere risikoen for demens – her er fem matteapper å bryne seg på i ferien. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en nylig publisert studie fra Kaspersky innrømmer over 90 prosent av de spurte at de bruker internett som en utvidelse av sin egen hjerne.

Bare halvparten ville være i stand til å ringe en venn eller et søsken uten å slå opp telefonnummeret først, og én av fem kunne ikke huske telefonnnummeret til der de bodde da de var 15 år.

Å holde hjernen aktiv er viktig. Blant annet kan det gi lavere risiko for å utvikle sykdommer som Alzheimer og demens.

Så derfor: Om du har litt tid til overs i sommer, enten du sitter på en flyplass eller under en parasoll i førti varmegrader – her er fem matte-apper som kan holde hjernen i gang i sommer.

LES OGSÅ:Fem fine quiz-apperFem apper som trimmer hjernen

King of Math

Android, iOS

I King of Math skal du løse vanlige mattestykker så raskt du klarer. Hver oppgave har fire alternativer der bare ett av dem er riktig. Jo raskere du svarer – jo flere poeng, og appen har også en rankingliste slik at du kan sammenligne deg med de du kjenner og med resten av verden.

Mattestykkene er delt opp i kategorier, som addisjon, multiplikasjon, brøk, geometri og lignende og har økende vanskelighetsgrad innenfor hver kategori.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer