Hvor finner du filmen

Filmgrail er for deg som elsker film

Norsk tjeneste samler alt.

ALT OM FILM: Med Filmgrail finner du raskt ut hvor du kan se filmene du er interessert i. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
ALT OM FILM: Med Filmgrail finner du raskt ut hvor du kan se filmene du er interessert i. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert

Romjul er filmtid for mange av oss, og det finnes etter hvert en rekke strømmetjenester som gir oss innholdet uten at vi behøver å reise oss fra godstolen. Men hvordan skal man få oversikt? Da trenger man en app.

I sommer skrev vi om tjenesten JustWatch, og i etterkant fikk vi en god håndfull e-poster om at vi burde sjekke ut norske Filmgrail.

Og det med rette. Filmgrail er rett og slett en svært imponerende tjeneste og et must for deg som er over middels interessert i film.

LES OGSÅ: Snart kan det bli mulig å se Netflix uten nett

Komplett oversikt

– Det å indeksere alt innhold og sørge for at vi har en 100 prosent dekning var en betydelig mer kompleks jobb enn hva vi hadde forutsett, sier Inge André Sandvik fra Filmgrail til Dinside.

Tjenesten innholder «alt» av film – hvilke filmer som går på kino, hvilke du kan leie, hvilke du kan strømme fra Netflix eller hvilke som sendes på TV i helga.

HVOR KAN MAN SE DEN? Filmgrail har oversikten, både over hva som går på kino der du bor og hvilke strømmetjenester du kan bruke for å se en film. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HVOR KAN MAN SE DEN? Filmgrail har oversikten, både over hva som går på kino der du bor og hvilke strømmetjenester du kan bruke for å se en film. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Ikke bare er filmutvalget enormt – det samme gjelder for strømmetjenester og TV-kanaler der du kan se filmen. Det er ikke begrenset til Netflix, Viaplay, Apple, Google og Microsoft – her finner du også ut om du kan se filmen med T-We, Plejmo, Get, SF anytime, RiksTV og Altibox, for å nevne noen.

Og – du kan bestille kinobilletter direkte fra appen. I innstillingene angir du din nærmeste kino, og dersom filmen vises på kino i disse dager, får du opp når og i hvilken sal filmen vises, slik at du kan bestille billetter med noen få trykk.

Et slags sosialt nettverk

Ved å koble til Facebook-kontoen din, finner du raskt hvilke av vennene dine som også bruker tjenesten, og man har muligheten til å følge andre brukere; enten man kjenner dem eller ikke.

LISTER: Du kan både lage og følge lister, og Filmgrail følger med på hva som legges til på de ulike strømmetjenestene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
LISTER: Du kan både lage og følge lister, og Filmgrail følger med på hva som legges til på de ulike strømmetjenestene. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer

Alle står også fritt til å lage samlinger av filmer, som også kan følges – ja, faktisk kan man følge filmer, skuespillere, regissører og lignende slik at man blir varslet når de har laget en ny film, eller dersom filmen dukker opp på en ny strømmetjeneste.

For hver film får du opp hvilke muligheter du har til å se den, enten den går på TV i morgen, kan leies fra Google Play, strømmes fra Viaplay (med direktelenker rett inn) eller går på sal 2 på din lokale kino senere i kveld. Du kan også se hvor mange brukere som liker den, snittkarakteren fra IMDB.com og kommentarer fra andre Filmgrail-brukere.

Basert på hvilke filmer du liker og hva du følger, får du også opp anbefalinger av filmer tjenesten tror du vil like. En egen fane viser hva som nylig har blitt lagt til hos de ulike strømmetjenestene.

Mangler TV-serier

Filmgrail er foreløpig fokusert på filmer, og TV-serier glimrer med sitt fravær. Men det er kanskje å forvente i fremtiden?

– Ja, TV-serier og all underholdning er visjonen. Det kan være så mangt. Det vi ser er en trend nå er at innholdet blir kortere og kortere, ref Skam, sier Sandvik til Dinside.

– Det jeg er spesielt entusiastisk omkring akkurat nå er at vi er i ferd med å høste gevinster av den enorme jobben vi har gjort med å bygge en plattform som kan skape betydelig bedre brukeropplevelser, avslutter han.

Filmgrail for iOS (App Store, gratis)
Filmgrail for Android (Play Butikk, gratis)

LES OGSÅ:
Hvilke strømmetjenester kan man bruke på ferie i utlandet?
Slik kopierer du DVD og Blu-Ray til PC
Er Popcorn Time ulovlig i Norge?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer