Test av Samsung Galaxy A8

Fin mellomklassemobil fra Samsung - men hvem vil kjøpe den?

Storebror S8 koster nå bare litt mer, og det kan være grunn nok til å droppe A8. Men det er definitivt en bra mobil, som bør vurderes - spesielt hvis den settes litt ned i pris.

LEKKERBISKEN: Samsung Galaxy A8 er svært lik storebroren S8. Dessverre er ikke prisene særlig ulike heller. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LEKKERBISKEN: Samsung Galaxy A8 er svært lik storebroren S8. Dessverre er ikke prisene særlig ulike heller. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Skjermer som dekker nesten hele fronten er ikke lenger noe du kun finner på toppmodellene. Se for eksempel på Huawei Mate 10 Lite, og nå Samsung Galaxy A8 - begge gode mellomklassemodeller som koster en god del mindre enn toppmodellene.

Litt for nær i pris?

Skjønt - en god del mindre er ikke helt riktig når det gjelder A8. Modellen kan nok betraktes som en slags Galaxy S8 «Lite», men ved introduksjonen er ikke prisforskjellen særlig stor, takket være at S8 har vært på markedet lenge - og har faktisk vært nede i under 5.000 kroner på tilbud - som faktisk er billigere enn hva A8 koster veiledende (5.300 kroner).

A8 er imidlertid en god del enklere enn S8 på det aller meste, så det spørs om ikke mobilen bør ned minst en tusenlapp for å yte den full rettferdighet. La oss ta det punkt for punkt.

Ligner veldig, men noen forskjeller er det

Mobilen måler 14,92 x 7,06 x 0,84 centimeter, veier 172 gram og har altså en skjerm som dekker stort sett hele fronten. Baksiden av mobilen er i et knallhardt plastmateriale (føles nesten som glass), og den kommer i flere forskjellige farger - vår er svart. Mobilen er godt sammensveiset, ligger godt i hånden og tåler både støv og vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer