Test av Samsung Galaxy A80

Finurlig mobil fra Samsung

Galaxy A80 har en av markedets mest innovative kameraløsninger. Men innovasjon behøver ikke nødvendigvis bety bedre kvalitet.

SPESIELL KAMERALØSNING: Galaxy A80 har et motorisert kamera som skyves opp og roteres 180 grader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SPESIELL KAMERALØSNING: Galaxy A80 har et motorisert kamera som skyves opp og roteres 180 grader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Når de dyreste smarttelefonene bare blir dyrere og dyrere - du må ut med over 10.000 kroner for toppmodellene til Apple og Samsung - blir det for mange naturlig å utforske de rimeligere alternativene.

Tidligere i år testet vi to modeller til rundt 2500 kroner, og konklusjonen er at du absolutt får mye for pengene. Men hva hvis du er ute etter en mellomklassemobil til rundt 5–6000 kroner?

Samsungs Galaxy A80 befinner seg i denne klassen. Prisen starter på 5600 kroner og på papiret ser det ut som en ganske spennende mobiltelefon. Her er noen av høydepunktene:

  • Stor, høyoppløst og rammeløs skjerm med OLED-panel på 6,7 tommer.
  • 128 GB internlagring og 8 GB minne.
  • Et kraftig batteri på 3700 mAh.
  • Fingersensor i skjermen.
  • Qualcomm Snapdragon 730-brikkesett.
  • Den har ikke Bixby-knapp.

Det Galaxy A80 mangler sammenliknet med Galaxy S10, som koster drøyt tusenlappen mer, er hodetelefonkontakt, minnekortleser, et avansert trippelkamera, ansiktsgjenkjenning og IP68-sertifisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer